Порошенко: Не искам война и отмъщение

23393
Порошенко: Не искам война и отмъщение
Снимка: Gettyimages

Необходимо е в Украйна да се проведат предсрочни парламентарни избори, заяви в речта си при встъпване в длъжност новият президент Петро Порошенко.

Важна част от обществените стремления е пълният рестарт на властта, част от който са и предсрочните парламентарни избори, каза той. Според Порошенко това е необходимо условие за стабилизирането на Украйна. Сегашният състав на Върховната Рада не отговаря на обществените нагласи, смята той.

Той предложи парламентарно-президентска форма на управление и се обяви против федерализацията на Украйна, предава ИТАР-ТАСС

В скоро време Порошенко е решен да посети Донбас с проект за децентрализация на властта и гаранции за свободното използване на руския език в региона.

Готови сме да обявим предсрочни местни избори в Донбас за сформиране на екип, с който да водим преговори. Не искам война и отмъщение, изтъкна той и призова онези, които са взели незаконно оръжие в ръце, да го сложат, като предложи амнистия. Предлагам на жителите на Донбас, които сега воюват с оръжие в ръце, пълна амнистия, а за руските наемници – коридор към Русия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа