Расте подкрепата за оставането на Великобритания в ЕС

2670
Расте подкрепата за оставането на Великобритания в ЕС
Снимка: Getty Images / Guliver

Броят на британците, които биха подкрепили оставането в Европейския съюз на планирания референдум, се е увеличил, след като правителството реши да промени формулировката на въпроса, който ще бъде зададен на гласоподавателите, предаде "Ройтерс", цитирана от Mediapool.

Министър-председателят Дейвид Камерън обеща да предоговори отношенията между Великобритания и ЕС преди края на 2017 г. По-рано този месец правителството заяви, че ще промени въпроса, който според мнозина дава предимство на привържениците на оставането на Лондон в Евросъюза.

Според последния социологически сондаж 43% от британците подкрепят оставането на страната в ЕС, а 40% биха избрали напускането. В предишното проучване 45% искат да останат в ЕС, а 37% виждат Великобритания вън от общността.

Първият вариант на въпроса беше: "Трябва ли Обединеното кралство да остане член на ЕС?", а гласоподавателите трябваше да отговорят с "да" или "не". След промяната, британците ще бъдат попитани: "Трябва ли Обединеното кралство да остане член на Европейския съюз или да напусне Европейския съюз"?

Великобритания може да се изправи пред недостиг на дизел

Има опасност британските дизелови колонки „да пресъхнат“, заради нарастващата зависимост на Кралството от чуждестранно гори...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа