Русия предупреждава САЩ да внимава какво прави

43073
Русия предупреждава САЩ да внимава какво прави
Снимка: Getty Images/ Guliver

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров предупреди Вашингтон да не предприема необмислени стъпки, които неизбежно биха ударили САЩ като бумеранг и биха накърнили американско-руските взаимоотношения. Изказването на руския дипломат е станало факт по време на телефонен разговор с американския държавен секретар Джон Кери, предаде Агенция "Фокус".

„В съответствие с поръченията на президентите Путин и Обама, които по-рано обсъдиха по телефона обстановката в Украйна, външните министри се разбраха да продължат разглеждането на проблематиката на острата политическа криза в страната”, съобщиха от руското министерство.

Финансовото наказание спрямо Русия заради Украйна едва ли ще е възможно без преки щети за САЩ и Западна Европа, твърди агенция Bloomberg в редакционен коментар.

"Сега Русия е обвързана финансово с Европа много по-силно, отколкото Съветският съюз, но ако това създава зависимост, то тя при всички случаи и взаимна", твърди агенцията, цитирана от БГНЕС.

Сидеров: Защо Вигенин преди заклеймяваше сегашната власт в Украйна, а сега тича там?

Оставката на външния министър Кристиан Вигенин поиска лидерът на „Атака” Волен Сидеров. Причината – посещението на Ви...

През септември 2013 г. руски физически лица и компании са имали активи за 160 млрд. долара в чуждестранни банки, гласят данни за 44 държави, които се отчитат през Банката за международни разплащания (BIS). Според Блумбърг "замразяването на тези активи може да накара влиятелните руснаци да се замислят върху последиците" от събитията в Украйна. "Но за съжаление в отговор руснаците може да се откажа от спазване на ангажиментите пред чуждите банки. Според друг пък отчет на BIS с данни от 24 държави на удар могат да бъдат подложени 242 млрд. долара в банки в Русия", твърди още агенцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа