Русия продължава с негативните рекорди, свързани с COVID-19

1829
Русия продължава с негативните рекорди, свързани с COVID-19
Снимка: iStock

На 29 октомври Русия съобщи за рекорден брой случаи на заразяване и смъртни случаи, свързани с коронавируса, като Москва спря за 11 дни неосновните услуги, за да се пребори с рязкото увеличение на инфекциите.

Официалната правителствена статистика съобщава за 40 096 нови случая и 1159 смъртни случая.

В четвъртък Москва затвори магазини, училища и ресторанти за 11 дни в опит да спре рязкото увеличаване на броя на заразените с коронавирус и смъртните случаи, което се случи след като усилията за ваксиниране зациклиха, предаде БГНЕС.

Всички услуги, които не са от съществено значение, включително търговски обекти, ресторанти и места за спорт и развлечения, ще бъдат затворени до 7 ноември, както и училищата и детските градини.

Ще останат отворени само магазините, в които се продават храни, лекарства и други стоки от първа необходимост, тъй като властите се опитват да се справят с вълната от коронавируси, в резултат на която инфекциите и смъртните случаи достигнаха нови рекорди, съобщи АФП.

Наследниците на жертви на ГУЛАГ търсят жилищата си, властите се ослушват

За първи път децата на жертви на сталинския терор подадоха колективен иск във Върховния съд на Русия. Властите отказват да им предостав...

Русия е сред най-засегнатите от пандемията страни с над 230 000 регистрирани смъртни случая, но властите избягват строгите забрани, наложени в западните страни.

Правителството на президента Владимир Путин възлага надежди на домашните ваксини, като например ваксината "Спутник V", но руснаците се оказват упорити в нежеланието си да се ваксинират.

Към четвъртък само 32% от населението на Русия е било напълно ваксинирано, според уебсайта Gogov, който обобщава данните за COVID-19 от регионите.

Миналата седмица Путин нареди да бъде обявен платен отпуск в цялата страна между 30 октомври и 7 ноември в опит да се обърне тенденцията на нарастване на инфекциите, а властите в Москва последваха примера му, като наредиха от четвъртък да бъдат преустановени неосновните услуги в столицата.

Пътищата в Москва в четвъртък сутринта бяха малко по-малко натоварени от обикновено, но мрежата на метрото в града беше натоварена както винаги, като много пътници не носеха маски.

Газът с доставка за ноември за Европа поевтиня след обещание на Путин

Цената на ноемврийските газови фючърси в Европа падна с 3% след изявлението на руския президент Владимир Путин, че "Газпром" е готов да...

Властите не изискват от руснаците да останат у дома по време на неработния период и много от тях планират да използват дните, за да пътуват из страната и в чужбина.

Кметът на черноморския курортен град Сочи предупреди за огромен наплив от туристи, а търсенето на полети в Русия за Турция и Египет рязко нарасна.

В сряда Русия регистрира рекордните 1123 смъртни случая от коронавирус за един ден, с което общият брой на смъртните случаи достигна 233 898 - най-високият в Европа.

Русия официално е регистрирала повече от 8,3 милиона случая, въпреки че независими експерти твърдят, че властите омаловажават сериозността на пандемията.

Данните, публикувани от статистическата агенция "Росстат" през октомври, обрисуват по-мрачна картина, според която повече от 400 000 души са починали в страната от коронавируса.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Борел: По-евтино е да се купи Patriot, отколкото да се възстанови разрушена от руснаците ТЕЦ

Когато самолетите са 1:30, а снарядите 1:10, нямаме шанс за победа: Зеленски

Над 200 екзотични животни загинаха след ужасяващ пожар в зоопарка в Крим (ВИДЕО)

Вторият след Путин посочи Украйна като виновна за атаката в "Крокус Сити Хол"

Не радар, а гевгир: Украинските дронове са сринали мощен руски радар за 100 млн.долара

Безшумна подводница собствено производство: Украйна скоро може да я има в арсенала си (ВИДЕО)

Ритат го паднал на земята: Скандал с полицейско насилие в Русия (ВИДЕО)

Унищожиха Триполската ТЕЦ, защото имахме 0 ракети: Зеленски

Рекорд от бягащи от задължителна военна служба в Русия

Австрийка намери глава на плъх в пакет замразени зеленчуци

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com