Русия вдигна по тревога Източния военен окръг

19355
Русия вдигна по тревога Източния военен окръг
Снимка: Getty Images/Guliver

Войските от Източния военен окръг на Руската федерация са приведени в най-високата степен на бойна готовност в рамките на внезапна проверка, започнала в четвъртък по поръчение на президента на РФ, съобщи в петък управлението на пресслужбата и информацията на Министерството на отбраната на Русия, цитирано от РИА"Новости".

В четвъртък президентът Владимир Путин е наредил на Министерството на отбраната да проведе внезапна проверка на бойната готовност на войските от Източния военен окръг. Министърът на отбраната Сергей Шойгу съобщи, че началото на тревогата е обявено в 10:00 часа московско време (09:00 часа българско време) за съединенията и военните части от Източния военен окръг. Той включва войските в Забайкалието и Далечния Изток. Щабът им е в град Хабаровск. Проверката ще продължи до 18 септември.

"В рамките на внезапната проверка на бойната готовност войските на Източния военен окръг, съединенията и военните части, дислоцирани в Източния регион на Руската федерация, завършиха изпълнението на действията по преминаване в най-висока степен на бойна готовност", се казва в съобщението.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа