Шел се отказа да добива газ в Черно море

15868
Шел се отказа да добива газ в Черно море

Англо-холандският гигант Шел (Shell) съобщи днес, че е прекратил преговорите с украинските власти и с американската група ЕксънМобил (ExxonMobile) за добив на природен газ от находище в северозападната част на Черно море, предаде БТА.

През септември 2013 г. украинското президентство обяви предварително споразумение за подялба на производството с тези две големи западни компании, както и с украинския оператор Надра Украини и румънската група Петром (Petrom) за сектора Скифски в Черно море с цел да произвежда от 8 до 10 млрд. кубични метра природен газ годишно.

"Шел" ще сондира в Арктика

Американската администрация даде разрешение на англо-холандската нефтена компании "Шел" да извършва сондаж в арктически води, съобщи в....

"През януари 2014 г. Шел прекрати преговорите за сектора Скифски в дълбоките води на Черно море", съобщи компанията в комюнике, предоставено на Франс прес.

"Шел очакваше подписване през 2012 или 2013 г., но това не бе възможно. Така че групата реши да посвети усилията си и капитала си на други проекти по света", се посочва в комюникето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа