Украйна ще поднови диалога с ЕС

15691
Украйна ще поднови диалога с ЕС

Министърът на външните работи на Украйна, Леонид Кожар, обяви, че в близките дни украинска делегация ще се отправи към Брюксел, за да поднови диалога с Европейския съюз относно подписването на споразумение за асоцииране с ЕС, предаде ИТАР-ТАСС.

По думите на Кожар се планира обсъждане на цените на газа и въпросите относно финансова помощ от страна на ЕС, както и въпроса за стокообмена.

Опозицията обяви общонационална стачка в Украйна, барикадира се на площада

В украинската столица Киев започна общонационална стачка. "Започваме общонационална стачка. От тази минута оставаме на Майдана на нез...

Не се съобщава формата на преговорите.

В същото време стана ясно, че Европейският съюз може да въведе санкции против конкретните лица, виновни за използването на насилие в Киев, съобщава за ИТАР-ТАСС източник от европейските дипломатически среди, пожелал анонимност.

„Ситуацията в Украйна е напрегната и вълнуваща. Страните от ЕС с тревога наблюдават случващото се. Европейският съюз заема неутрална позиция , но смята, че отговорните за използването на сила трябва да понесат наказание. Ако това не бъде направено от украинските власти, ЕС има свои средства, включително и възможността за въвеждане на забрана за достъп до европейски държави”, заявява източникът.

 

Украински протестиращи завзеха кметството в Киев

Участници в украинските проевропейски демонстрации са поели контрола над сградата на кметството в Киев, съобщи говорителят на полицията...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа