Владимир Кличко: Путин трябва да бъде спрян

13689
Владимир Кличко: Путин трябва да бъде спрян
Снимка: Getty Images/Guliver

Президентът на Русия Владимир Путин трябва да бъде спрян, преди неговите действия да доведат до избухването на трета световна война. Това заяви в интервю за в. " L`Equipe" световният шампион по бокс в тежка категория Владимир Кличко

Боксьорът даде интервюто за популярния всекидневник преди боя си с американеца Брайнт Дженингсън, в който украинецът ще защитава шампионската си титла. Този мач ще се играе на 25 април в Ню Йорк. На въпрос какво би казал на Путин ако двамата се срещнат, Кличко отговорил: "Че прави грешки, каквито са се правили и в миналото". "Тази война /в източна Украйна – бел. ред./ е безсмислена, ние сме братя. След две, пет или 20 г. Русия ще се извинява за своята агресия и анексирането на Крим".

Ципрас се оплаква на Путин от ЕС

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас ще посети Русия на 18 април. Визитата е с месец по-рано от предварително заплануваната,...

"След това, което се е случило по време на Втората световна война, не трябва да се пренебрегват международните закони. Това, което става сега, може да предизвика трета световна война", каза още  Кличко, цитиран от BBC.

Боксьорът призова западните страни да заемат по-решителна позиция в отношенията си с Русия, предаде БГНЕС. Той добави: "Смятам, че европейската общност спи. Путин прави каквото си иска".

"В бокса има понятие "нападение срещу нападащия". Той /Путин – бел. ред./няма да се спре, ако ние не му покажем докъде може да стигне. Иначе той ще продължи да върви напред", подчерта световният шампион. И допълни, че е готов да защитава родината си с оръжие в ръка ако получи повиквателна заповед от украинската армия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа