Зигмар Габриел: Надявам се, че Тръмп няма да подпише санкциите в този им вид

5115
Зигмар Габриел: Надявам се, че Тръмп няма да подпише санкциите в този им вид
Снимка: Getty Images/Guliver

Германският министър на външните работи Зигмар Габриел изрази надежда, че президентът на САЩ Доналд Тръмп няма да подпише законопроекта за нови санкции спрямо Русия в сегашния му вид.

„Радваме се, че американският президент все още не е взел решение. Той има възможност да обсъди тези санкции с нас, да вземе предвид европейските интереси“, каза Габриел, цитиран от германската агенция ДПА.

Германска реакция за новите санкции на САЩ: Не може да ни притискат

Новите санкции на САЩ срещу Русия са в разрез с международното право, смята германският министър на икономиката Бригитe Циприс. Според ...

„Аз съм в много тесен контакт с моите американски колеги. Ние европейците залагаме на това, че по този въпрос няма да се действа против европейските интереси. Габриел нарече новите санкции срещу Русия дори „противозаконни“. Той изказа опасение дали не става дума за изтласкване на руския газ от европейския пазар, за да се освободи място за американски газ. Считаме, че това е абсолютно неподобаващ подход“, каза германският външен министър, пише още БГНЕС.

В края на миналата седмица Сенатът в САЩ одобри законопроект за засилване на едностранните американски санкции спрямо Русия, Иран и КНДР. Този закон, озаглавен „Закон за противодействие на противниците на Америка посредством санкции“ ще бъде представен за подпис на президента Доналд Тръмп

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа