Челси намачка Тотнъм след безумни грешки на "шпорите"

13366
Челси намачка Тотнъм след безумни грешки на "шпорите"
Снимка: Getty Images/Guliver

Отборът на „Челси” продължава да върви уверено към шампионската титла в Англия, след като днес победи в поредното лондонско дерби тима на „Тотнъм” с 4:0. Така сините са вече със 7 точки аванс на върха във Висшата лига, пред „Ливърпул” и „Арсенал”, но двата отбора са с мач по-малко. „Манчестър Сити” е на 10 пункта и с три мача по-малко.

Още в самото начало Еден Азар беше изведен на скорост само срещу Уго Йорис, но след като го финтира беше набрал твърде много и не можа да свие топката във вратата. Обещаващото начало обаче не беше развито – до края на полувремето сините така и не уцелиха вратата на гостите, които играеха добре и при два-три корнера направиха сериозни разбърквания пред Петер Чех, но без опасен удар.

Челси дръпна на Арсенал с 4 точки на върха

Отборът на Челси поведе с четири точки на върха на класирането във Висшата лига, след като победи Фулъм като гост с 3:1, докато по също...

И когато мачът почваше „да заспива”, страхотна грешка в защитата на „Тотнъм” даде предимство на „Челси”. При елементарна топка на левия фланг десет минутки след началото на второто полувреме Ян Вертонген се подхлъзна, Андре Шурле го натисна и белгиецът панически се направи шпагат, връщайки топката назад. Там обаче беше Самуел Ето’о, който сам срещу Йорис го преодоля с удар между краката – 1:0.

Крахът за гостите стана пълен три-четири минути по-късно. Тогава Еден Азар намери с пас по земя от фланга Самуел Ето’о, а Юнес Кабул го фаулира – дузпа и червен картон. Азар би наказателния удар и го вкара, след като литна Йорис – 2:0.

Вторият гол и фактът, че „Челси” беше с човек повече, окончателно отказаха „шпорите” от каквито и да е амбиции. А влезлият като резерва Демба Ба направи вечерта ужасна за „Тотнъм”, след като вкара два бързи гола в края - първо Сандро му спря топката в наказателното поле и нападателят на „Челси” нямаше проблем да реализира, а след това Йорис му я подари пак на празна врата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят