Голът от засада на Бензема разбуни спортните духове

29034

Освен, че Франция се класира за световните финали по много впечатляващ, но също толкова и късметлийски начин, второто попадение на Бензема от очевидна засада породи много полемики в световните спортни медии.

Съдийските гафове отново „удариха рамо“ на французите, като в този двубой първо бе отменен чист гол на състезателя на „Реал Мадрид“, след което страничният рефер не вдигна флага си и попадението на Бензема бе инкасирано при очевидна засада. През втората част пък спорно нарушение срещу Рибери донесе още по-спорен втори жълт картон и главният рефер изгони Хачериди от състава на Украйна. След многократните повторения обаче не се видя контакт между него и Рибери.

Рибери: Стегнахме се и си заслужихме място на Мондиал 2014

Звездата на Франция Франк Рибери е на мнение, че неговите съотборници са показали характер в реванша с Украйна, спечелена с 3:0. "Пе...

Така съдиите помогнаха за пореден път на Франция да постигне успех в решаващ двубой, независимо дали от квалификационната фаза или от самия футболен форум.

След снощния двубой в световната футболна общественост отново изплуваха спомените от квалификациите за Мондиал 2010 с безобразния гол с ръка на Тиери Анри. Тогава той отбеляза скъпоценен гол за Франция и така петлите елеминираха Ейре от баражите за ЮАР 2010. Тогава френският финансов министър, Кристин Лагард, подкрепи искането на Ирландия за преиграване на скандалния бараж. Президентът Саркози пък бе принуден да поднесе извиненията си на тогавашния си колега – Брайън Коуен.

Тогавашното официално изявление на ФИФА по този изключително скандален момент в световната футболна история гласеше: „ФИФА обявява, че резултатът от мача не може да се промени и мачът не може да се преиграе. Както ясно е посочено в правилника на играта, по време на мачове, решенията се взимат от съдиите, и тези решения са окончателни."

В двете видеа можете да видите скандалните попадения от снощния двубой и от този преди 4 години.

Ванеса Паради носи нещастие на французите

Известната френска певица носи нещастие на сънародниците си от френския национален отбор. След като спортните медии във Франция разкрит...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят