Сити спечели Купата на лигата след победа с дузпи над Ливърпул

5494
Сити спечели Купата на лигата след победа с дузпи над Ливърпул
Снимка: Getty Images/Guliver

Манчестър Сити със сигурност няма да брои сезона за провал, след като в крайно драматичен финал за Купата на лигата в Англия се справи след дузпи с Ливърпул. "Гражданите" победиха с 3:1 при наказателните удари, след 1:1 в редовното време и продълженията.

Резултатът беше открит от Фернандиньо в началото на второто полувреме, като попадението падна с дейната помощ на вратаря на мърсисайдци Симон Миньоле. Бразилецът беше изведен отдясно и стреля от малък ъгъл, като изненадващо топката мина през ръцете на Миньоле - 0:1. Голът беше логичен завършек на по-опасната игра на Сити, като Серхио Агуеро можеше да вкара, но Миньоле с мъка отрази удара му и топката рикошира в лявата греда.

Манчестър Юнайтед порази Арсенал в уникално дерби

Манчестър Юнайтед си има класически централен нападател. Това е основната новина след голямото дерби с Арсенал, което не остави равноду...

Мачът отиваше към победа на Сити, но Ливърпул изравни с доста късмет в последния десетминутен отрязък на редовното време. Бакари Саня не можа да изчисти успоредно на голлинията подаване, като с шпагат стигна топката, но я отклони в крака на Адам Лалана. Кълбото рикошира от дясната греда, върна се в наказателното поле и Фелипе Коутиньо направи ефектна добавка - 1:1. След това, преди продълженията, Симон Миньоле се реваншира и на два пъти спаси изстрели от упор.

Миньоле беше главно действащо лице и в последната минута на първото продължение, когато спаси удар на излезлия сам срещу него Агуеро. Три минути след началото на второто продължение и другият вратар - Кабайеро, направи решително спасяване на удар от близка дистанция с глава на Ориги.

В крайна сметка нещата трябваше да се решат с дузпи. Първият пропуск там беше на Фернандиньо - в гредата, след като Емре Джан откри резултата с дузпа в стил Антон Паненка. Веднага след това обаче Кабайеро хвана удара на Лукас. Хесус Навас изравни, макар Миньоле да докосна топката, а Кабайеро спаси и дузпата на Фелипе Коутиньо. Серхио Агуеро направи резултата при дузпите 2:1 за Сити, преди Кабайеро да спаси трета дузпа на Ливъпрул - на Адам Лалана. Точка на спора сложи Яя Туре с прецизен удар - трофеят отиде при Сити.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол свят