Най-вкусните сортове домати

30259
Най-вкусните сортове домати
Снимка: iStock/Guliver

Доматите са едни от най-популярните и разпространени градински култури в света. Те са не само основна съставка на много ястия, но и имат много полезни свойства. Има огромно разнообразие от сортове домати и всеки от тях се отличава с уникален вкус и аромат. Но сред най-вкусните сортове се открояват Брендиуайн, Чери,  Пинк брендиуайн, Биволско сърце и Оранжева кралица.

Най-вкусните сортове домати

Сортът Брендиуайн често се нарича „кралят на доматите“. Тези домати имат уникален сладък вкус с лека киселинност. Имат големи, сочни плодове и са отличен избор за добавяне към салати или приготвяне на сосове. Съчетават се добре и с други зеленчуци, месо и риба.

Лекар: Яжте доматите с това, за да са още по-полезни

Чери са миниатюрни домати, които имат интензивен сладък вкус. Имат мека и сочна текстура, а малкият им размер ги прави идеални за хапване и добавяне към салати. Чери доматите се предлагат в различни цветове, включително червено, жълто и оранжево.

Пинк брендиуайн е вариация на класическия сорт Брендиуайн. Те имат деликатен розов оттенък и сладък, мек вкус. Тези домати вървят добре със сирена и допълват вкуса на пържена риба. Сочните им плодове ще зарадват гастрономите и любителите на оригинални вкусови комбинации.

Черно сърце (Черен Крим) - сортът е известен със своя уникален вкус и необичаен външен вид. Плодовете са тъмнолилави или кафяви на цвят, а вътрешността им е сочна и сладка. Черната сърцевина има пикантна нотка и е идеална за приготвяне на салати с меки сирена или прясна консумация.

Оранжевата кралица е сорт домати, който се отличава с ярко златист цвят и сладък плодов вкус. Има плътна текстура и малко семки, което го прави отличен избор за приготвяне на доматени сосове или приготвяне на пица. Златните гроздове също са с високо съдържание на витамин С и антиоксиданти.

Сортът Биволско сърце е получил името си поради формата си, напомняща на сърце. Отличава се с големи и сочни плодове с наситен вкус. Доматите от този сорт са идеални за салати и добавяне към сандвичи или бургери или за използване за приготвяне на ястия като доматена супа или пържени картофи.

Кумато е сорт домати, произлязъл от кръстосването на различни видове. Имат тъмнокафяв цвят и сладък, ароматен вкус. Кумато върви добре със зехтин и сирена, идеален за приготвяне на гурме салата или приготвяне на паста.

Всеки от тези сортове домати има свои собствени уникални качества и предлага уникални вкусови качества. Изборът на сорт зависи от вашите предпочитания и целите, за които възнамерявате да използвате доматите. Всички изброени сортове обаче гарантират безупречен вкус и удоволствие от всяка хапка.

НЕ правете тези фатални грешки - те съсипват реколтата на доматите

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ГРАДИНАРСТВО:

Как се прави засаждане на малини от пръчки?

Пет пъти мисли, един път сади: Едни от най-трудните за отглеждане растения

Това са най-подходящите малки овощни дръвчета за вашата градина

Ето как да засадите семена от моркови за страхотен старт

Наторяване на боровинкови храсти: Ето какво трябва да знаете

Какви са подходящите температури за засяване на домати?

Ето как да ограничите разпространението на плевели в градина

Основни съвети при засяване на моркови в домашната градина

Още имаме време: Ето как да засадим лалета през април

Защо перата на чесъна пожълтяват и как да го подхраните, за да спасите растението

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com