3D Mapping шоу на паметника на Асеневци във Велико Търново за 22 септември

19342
3D Mapping шоу на паметника на Асеневци във Велико Търново за 22 септември

3D Mapping шоу в района на паметника на Асеневци ще е акцентът в празничната програма на Община Велико Търново за 22 септември.

Събитията ще продължат цели три дни и ще започнат с голям концерт на любими български изпълнители на 20-ти септември, от 20.00 часа – на цирковата площадка в района на „Качица“. Това разказа пред журналисти във Нелина Църова, директор Дирекция „Култура и туризъм“ в Община Велико Търново.

"Дни на българския фолклор в София" от 22 до 25 септември в Южния парк

„Дни на българския фолклор в София“ ще се проведат от 22 до 25 септември на голямата поляна в Южния парк в София, съобщиха ...

Празничният ден – 22 септември, ще започне в 07.30 часа със света литургия, отслужена от негово високо преосвещенство великотърновският митрополит Григорий, в църквата „Св. 40 мъченици“.

„В 09.00 часа, също в църквата, ще се проведат водосветът и поръсването на бойното знаме на Националния военен университет „Васил Левски“ и знамената на държавни и общински институции, учебни заведения и неправителствени организации. Следват военният ритуал по издигане на националното знаме, официалните слова и празничния богослов на Царевец. Знаете, това се прави на сцената на Царския дворец. В 11.00 часа, отново на Царевец, е поднасянето на венци и цветя на Пирамидата на Независимостта. От там тръгва празничното шествие, което приключва с полагане на цветя на паметник „Майка България“, обясни още Нелина Църова и допълни, че то ще е водено от участниците в 11-я Международен фестивал на военните оркестри.

Развлекателната част от програмата започва в 12.30 часа пред Пощата, където ще се проведе спектакъл на участниците в Международния фестивал. „От 13.30 до 16.30 часа любителски формации от Велико Търново ще се представят пред сградата на Общината. Спектакъла си те наричат „Микрофонът е ваш“. От 17.00 до 18.00 часа ще е концертът на Николина Чакърдъкова, който ще постави началото на Голямото търновско хоро. То ще се разгъне от МДТ „Константин Кисимов“ до Паметника на обесените“, обобщи културният експерт. В същото време от 11.00 до 13.00 часа в парк „Марно поле“ ще има организиран и детски празник, предаде Фокус.

В 19.00 часа на пл. „Цар Иван Асен I“ програмата продължава с изпълнение на строеви хватки с оръжие от представителна част на НВУ. От 19. 30 часа е тържествения ритуал за военна проверка, който ще приключи с аудиовизуалния спектакъл „Звук и светлина“ и празнични илюминации. 3D Mapping шоуто ще е от 21.00 часа на 23 септември. То, по традиция, ще бъде излъчено в района на паметника на Асеневци.

Предлагат НС да заседава във Велико Търново около Независимостта

Народното събрание да заседава във Велико Търново в дните около Деня на Независимостта - 22 септември, предлага зам.-председателят на п...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Спасиха измръзнал бял щъркел в Горнооряховско (СНИМКА)

Санират само ако сте техен човек: Сигнал и от Горна Оряховица*

Девет милиона лева влизат в Свищов по три проекта

Свищов очаква старта на индустриалната зона през 2024 (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Велико Търново