БАН продава животоспасяващо лекарство

201398
БАН продава животоспасяващо лекарство

В последните години учените от БАН получаваха доста обиди от страна на управляващите. Независимо дали под словесна форма или чрез орязана субсидия властта се опитваше да ни обясни, че от Академията няма особена полза.

Оказа се всъщност, че без много шум и фанфари учените от БАН спасяват човешки животи.

Професорът по биохимия Петър Недков и негови колеги са разработили два вида препарати, които лекуват трудно зарастващи рани и така спасяват от ампутация и от фатален край редица пациенти, съобщи Дарик радио. Учените не се възползват от човешката трагедия и продават лично или в портиерната на института препаратите на смешни цени.

Борисов: БАН да тълкува "добросъседството с Македония"

БАН ще анализира отношенията на България с Македония. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в началото на днешното заседа...

Най-скъпият от тях струва 19 лева. Една от причините тяхната разработка да не се разпространява от големите фармацевтични компании е именно фактът, че тя би станала тройно по-скъпа за пациентите.

Законът за БАН позволява да се продават разработки на учените по заявка. Това позволява на професора да помага на нуждаещите се.

Институтът по Органична химия към БАН се намира близо до линията на трамвай Nо. 20, спирка "кв. Гео Милев", която е третата спирка след сп."Зала Универсиада" в посока Аерогара. Моля, търсете блок Nо. 9 от сградите на БАН, стая №3 сътр. Пл.Христов, или проф.П.Недков, тел: 96-06-174; 96-06-192 в интервала от 9 до 17 часа. В извънработно време можете да намерите препаратите и на портиерната. Сградата е 5-етажна, светло жълта, и е опасана с четири непрекъснати бели балкона на четири от етажите.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини