Старозагорци събраха 80 т отпадъци

8918
Старозагорци събраха 80 т отпадъци

Близо 5000 души, организирани в 102 групи граждани, фирми, неправителствени организации и политически партии успяха да съберат само до обед 80 тона отпадъци, които бяха извозени на общинското депо в Стара Загора. Кулминацията на кампанията за пролетно почистване, организирана от Община Стара Загора, днес съвпада с националната кампания „Да почистим България за един ден". В нея се включиха и ученици от старозагорските учебни заведения и организирани групи във всички 50 села в общината.

Преди началото на почистването кметът Живко Тодоров благодари на всички съграждани, които са се включили в кампанията и отправи призив да пазим България 364 дни, защото почистеното за ден не трае дълго, ако нямаме съзнание и не го опазваме. Освен парк „Бранителите на Стара Загора" служителите от общинска администрация почистваха и района на старите ромски къщи на ул. „Ст. Сливков" 1. Група от Дирекция „Строителство" събори опасна стена в общински имот в района катедралния храм „Св. Димитър".
Десет деца на възраст от 13 до 18 г. от Дома в Сладък кладенец почистиха района на Зоологическата градина и с удоволствие направиха малка разходка край клетките на животните.

Кметът на Стара Загора свиква консултации за референдума за "Змейово"

Консултации за съставите на СИК за референдума за полигона Змейово свиква старозагорския кмет идния понеделник, предаде БГНЕС. На 22 а...

Много активни са почистващите от старозагорския Ротаракт и местните жители, които почистиха пътя за с. Дъбрава. Традиционно силно участие имаха и 50 затворници на лек режим, които чистят старите гробища край ж.п. линията. Отлично бе почистен и районът край вековното дърво, известно като Стария чинар край Бедечка. Община Стара Загора, Нелсен Чистота и фирма Ате пласт осигуриха 50 000 чували и ръкавици на всички, които пожелаха да се включат.

В дните на общоградското почистване гражданите, които направиха заявки в административните бюра, се освободиха от старите електроуреди, батерии и акумулатори, като ги предадоха на специализираните фирми за обезвреждане.

От концесионера „Нелсен чистота" с цялата налична техника ще продължават да извозват събраните отпадъци днес и през следващите дни. Ще бъде осигурен транспорт и за едри битови отпадъци, които хората трябва да оставят до контейнерите. Заявки се приемат на тел. 042 638 418.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Добрите новини