10 прости начини за стройна фигура

14688
10 прости начини за стройна фигура

Тези начини са предложени от група немски специалисти, които са се постарали да обобщят и съчетаят опита на народната медицина и постиженията на съвременната наука. Според техните думи това са “10 безвредни начини за нормализиране или ускоряване на обмяната на веществата при хората с наднормено тегло”.

Студена вода

Тя успешно изгаря излишните калории, постъпили в организма с храната. Единственото, което според учените пречи на някои хора е излишната им боязливост, когато искат да започват борбата с натрупаните килограми.

Времето на приемане на студения душ трябва постепенно да се увеличава, като се вслушваме внимателно в усещанията на собственото си тяло. Взимането на душ или обливането трябва да става по следната схема: десен крак – ляв крак – дясна ръка – лява ръка – корем – гърди – гръб.

Суха четка

Това средство за отслабване е достъпно на всеки. Механичното изтриване със суха четка (със средна твърдост) е само един от видовете масаж, които активизират обмяната на веществата. Изтриването трябва да става интензивно със слаб натиск няколко пъти дневно. Последователността е същата както при студения душ.

Ананас

Усещането за ситост настъпва по-бързо, ако храната се преработва добре. Ананасът съдържа големи количества от ензима бромелаин, който разгражда животинските белтъчини така, че те се усвояват от стомашно-чревния тракт без остатък. Затова според немските диетолози, ако преди да седнете на обилната трапеза, изядете 1-2 парченца ананас, ефектът от насищането ще настъпи много по-бързо, а това означава, че ще изядете и по-малко храна.

Ечемик

В Германия “ечемичната вода” отдавна е известна, но наскоро бе установено, че тя добре активизира обменните процеси в организма. Високото съдържание на калий в нея спомага за изхвърлянето на шлаката и токсините.

Диетичните напитки имат обратен ефект

Диетичните газирани напитки, които имат нула калории, могат да имат обратен резултат, предупреждават учените. Диетичните напитки не пр...

“Ечемичната вода” се приготвя по следния начин: 200 г семена от ечемик се заливат с 1 л вода и се сваряват в затворен съд. След това течността се оставя да престои 30 минути, прецежда се и се охлажда. Всеки ден се приема по една чаша от нея.

Круша

Съдържащите се в крушата биоактивни вещества облекчават преработването на мазнините и помагат на организма да намери баланса между глад и ситост. Крушата влияе благотворно на перисталтиката на червата, което помага при запек.

Оцет

Цветът на чинията помага за отслабване

Поддръжниците на диетите вече могат да не се тревожат за количеството на храната, която изяждат. Необходимо е просто да сменят чиният...

Лечебни свойства притежава само натуралният плодов оцет, а за най-полезен се смята приготвеният от ябълки. Ето и една рецепта за “сироп за отслабване”: 2 с.л. натурален оцет се смесват с чаша вода със стайна температура и се добавят 2 с.л. мед. Изпива се на гладно преди закуска.

Коприва

Способността на копривата да намалява теглото е призната от учените още през 50-те години на миналия век. Тя може да се употребява под формата на салата, отвара, сок, супа. В младите филизи на копривата се съдържат най-много витамини и минерали.

Сухо вино

Червеното натурално сухо вино (чаша вино преди обяд и преди вечеря) забавя постъпването на въглехидратите в кръвта и удължава преработването на храната в стомаха, а в резултат на това намалява и апетитът.

Три здравословни седмици водят до тройно по-видими резултати

Ново изследване показва, че могат да се постигнат тройно по-видими резултати, ако в продължение на 21 дни водите здравословен начин на ...

Млечна суроватка

Всички обезмаслени млечни продукти способстват за отслабването. Достатъчно е в продължение на няколко седмици да изпивате чаша суроватка преди ядене и това не само ще засили обмяната на веществата, но и ще осигури прочистването на червата от токсини.

Предъвкването на храната

При това много внимателно. Колкото по-бързо яде човек, поглъщайки големи парчета храна, толкова по-голямо количество той приема. Стомахът започва да сигнализира на централната нервна система за насищане едва 15-20 минути след постъпването на храната в него. Внимателното предъвкване на храната позволява нейното обилно намокряне със слюнка, а това помага на храната да преминава по-бързо през стомашно-чревния тракт и така да се подлага на по-пълно биохимично разграждане.

Източник: tia.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com