Дневният сън е опасен за сърцето

2785
Дневният сън е опасен за сърцето
Снимка: iStock

Възможността да се подремне няколко часа следобед може съществено да навреди на човешкото здраве. До този извод са стигнали изследователи от клиниката Майо в Минесота, съобщава The Telegraph.

Изследователите са представили резултатите от своята работа на годишната конференция на Американското общество по изучаване на хипертонията.

Ключът към добрия нощен сън

Ключът към добрия нощен сън може да са продукти, богати на магнезий, като например черния шоколад. Изследователи от Единбургския и Кей...

Медиците събрали и анализирали данните от девет предишни изследвания, които обхващат повече от 112 000 участници. Оказало се, че любителите на дневния сън страдали от хипертония с 13-19% по-често от хората с нормален денонощен режим.

Забележително е, че когато изследователите изучавали връзката между нощното подрямване при тези, които работят нощни смени, и високото кръвно налягане, тази зависимост не се потвърдила.

Милиони хора по света страдат от хипертония. Ако тя не се лекува, това може да доведе до инфаркт, инсулт и бъбречни заболявания. Съществуват редица лекарства за снижаване на кръвното налягане, но според статистиката всеки пети пациент не чувства подобрение след техния прием.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com