X
 
 

Японски лекари съветват как да доживеем до 80

Японски геронтолози стигнаха до извода, че почти 100% шанс да живеят до 80 години имат хора, които все движат енергично на 70 години, както и в младостта.

Експертите говориха за резултатите от своята работа на откритата руско-японска конференция "Курс към здравословно дълголетие в Русия", проведена в Москва, пише "Росийская газета".

В какво се крие тайната на японското дълголетие?

"Тайната на японското дълголетие е здравно осигуряване за всички.4 Това каза президентът на Световна медицинска асоциация д-р Йошитаке ...

От 1997 г. японските учени изучават скоростта на ходене при хора на възраст от 60 до 80 години. Анализът на резултатите позволява да заключим, че човек може да разчита на дълголетие, ако на възраст 70 години поддържа темпо на ходене от 1,5 метра в секунда.

Ако на тази възраст човек с обичайно темпо на ходене преодолее не повече от половин метър в секунда, тогава вероятността той да живее още 10 години е само 15-35%. Освен това при мъжете този показател е по-малък, отколкото при жените.

"Темпото на ходене може да служи като добър показател, който позволява точно да се прогнозира продължителността на живота на конкретен човек.

Колкото по-бързо се движи човек в обичайния за себе си режим, толкова по-дълго ще живее", обясни председателят на Японския национален център по гериатрия и геронтология, д-р Хиденори Арай.

Здравословният начин на живот невинаги помага за по-дълъг живот

Преждевременното стареене е заложено при някои хора в гените, така че не им помага дори здравословното хранене, спортуването и отказът ...

Учените от университета Макмастър (Канада) също изтъкнаха ходенето като ефективен начин да се живее по-дълго.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители