Жертви на модата

37479
Жертви на модата

Много жени са готови да жертват удобството в името на добрия външен вид. Но в някои случаи това може да доведе до проблеми със здравето, дори увреждания. Жертви на модата ли сте? Разберете за рисковете, които някои дрехи и аксесоари крият.

1. Тесните дънки

Носенето на много тесни дънки може да наруши храносмилането ви, а в някои случаи, да доведе до болки в долната част на гърба.

2. Оформящото бельо "Спанкс"

Дългото носене на оформящо бельо може да доведе до свиване на нервите и недостиг на кислород. Научете повече за създателката на "Спанкс" тук!

3. Тесни ризи и вратовръзки

Проучване на "Корнел" показва, че 67% от мъжете в офисите носят по-малки размери ризи и държат вратовръзките си много стегнати. Това може да доведе до по-малка циркулация на кръв към мозъка и до напрежение в раменете и гърба. Тъй като вратовръзките се перат по-рядко, те могат да бъдат приносители на различни вредни бактерии.

4. Високите токчета

Разбира се, всички знаят за вредата им, но това не спира жените да ги носят във всеки удобен случай. Високите токчета деформират пръстите на краката, набиват петите и могат да доведат до разширени вени.

5. Джапанките

Според Американската медицинска асоциация, те са дори по-лоши от токчетата. Изследователи от университета Аубърн записват 39 доброволци, които носят джапанки за определен период. Изследването показва, че доброволците трябва да стискат пръстите на краката си за да задържат джапанките, което води до променена походка, болки в мускулите на прасеца и дори до по-дълготрайни болки в глезените и бедрата.

6. Тежките чанти

Носенето на тежка чанта може да изкриви фигурата ви на една страна. Препоръчително е жените да не носят на рамо повече от 10% от теглото си.

7. Аксесоари, съдържащи никел

Дори аксесоари с много малко съдържание на никел като пръстени, катарами или метални елементи по дънките, могат да предизвикат червени обриви на хората с алергия към никел. Този вид алергия може да се появи внезапно, дори в зряла възраст.

8. Ниските обувки тип "балерина"

Лекарите препоръчват избягването на обувките с прекалено ниски подметки. С тях краката бързо се изморяват, а петите набиват. Те са "като да ходиш върху картон", което довежда до проблеми с ходилата и краката. Лекарите препоръчват анатомичните стелки, които облекчават натиска на чувствителните зони на краката в тези случаи.

Източник: Glamour magazine

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com