Мобилните телефони увреждат кожата на лицето

23903
Мобилните телефони увреждат кожата на лицето

Мобилните телефони имат отрицателно въздействие върху целия организъм, но ново проучване показва, че последици има и върху кожата на лицето.

Продължителното писане на съобщения с малък шрифт на буквите може да увреди зрението и да направи очите ни кривогледи, предупреждават експерти от Ню Йорк. Това също така допринася за поява на бръчки в областта на веждите и очите.

Жените се състаряват с 10 години, живеейки нездравословно

Нездравословният начин на живот състарява кожата на жените с повече от десет години, показва международно изследване. Солариумите, пуш...

Забелязали сте, че след дълъг разговор едната ви половина на лицето е загряла от топлината на устройството и ръката, с която го държите. Продължителното излагане на тази вредна топлина може да увеличи производството на меланин, който от своя страна води до образуването на старчески петна по лицето. Според специалистите тези петна могат да ви направят визуално по-стар с до десет години.

Експерти от Харвардския медицински институт са потвърдили, че изкуствената светлина от телефоните, които гледаме преди да заспим, предизвиква смущения в производството на мелатонин, като по този начин причинява разстройство на съня.

Съществува и рискът от възпаление на кожата, особено, ако по нея е нанесен грим. В някои случаи жените си причиняват тежки инфекции. Антибактериалните кърпички могат да намалят опасността от разнасянето на вируси и бактерии.

Източник: БГНЕС

Горим калории с филми на ужасите

Знаете ли, че филмите, в зависимост от жанра, могат много да повлияят на вашето здраве? Най-добър ефект създават комедиите, защото по ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com