Пет неща, които не искате да чувате, когато сте на диета

9501
Пет неща, които не искате да чувате, когато сте на диета

Решението да започнете диета идва лесно, но запазването на постоянство е трудно.

Приятели и роднини ви заливат с препоръки и предложения, задават нетактични въпроси и често ви излагат на риск от проваляне на диетата.

Откриха тайната на перманентното отслабване!

Успели сте да отслабнете, но как да задължите килограмите завинаги? Хората, следващи диети, често съобщават, че успяват да достигнат ...

Ето няколко неща, които никой не иска да чува, докато спазва строг хранителен режим:

Сигурна ли си, че можеш да ядеш това?” – обяснете на загрижената приятелка, че вие сами можете да следите диетата си и нямате нужда от допълнително наблюдение. Освен ако тази приятелка не ви е хванала на местопрестъплението – с пакет чипс в ръка.

Спазваш ли диетата по време на празници/годишнини/уикенди?” – може и да не е удобно за близките ви, но диетата си има правила и няма опция за пауза, дори по специален повод. Разочарованите лица скоро ще разберат, че си е струвало да пропуснете шоколадовата торта за рождения ден на шефа.

Изобщо не си забавна, когато си на диета!” – запазете спокойствие и се опитайте да обясните ситуацията на „засегнатата” страна. Спазването на диета не е за забавление и понякога се налага да се справяте с някои негативни настроения, но това не значи, че постоянно трябва да носите маска заради близките си. Ако се нуждаете от подкрепа, трябва да я получите. Упреците само ще ви затруднят повече да постигнете целта си.

За бирата, стреса и остаряването

Пивото е напитка, която е едновременно хранителна и бедна на калории и мазнини, отличава се с многообразие от хранителни съставки и опт...

И друг път си опитвала... никога няма да се отървеш от тези килограми.” – някои хора просто не носят гените на съпричастност и подкрепа. За да имате успех, трябва да се обградите само с хора, които ще разберат ситуацията и ще ви насърчават да постигнете целта си.

Още една лъжица картофено пюре няма да ти навреди...” – роднините понякога могат да се окажат сериозна пречка по пътя към заветното тегло, особено ако живеете с тях. Предварително се разберете за правилата на играта – да държат изкушенията далеч от трапезата, когато сте на масата с тях. Ако все пак не сте от хората, на които им се дояжда дадено нещо само като го видите, то може да си позволите да седите на една маса с разни вкусотии. В момента, когато започнат да ви заливат с предложения да опитате това или онова, откажете любезно или станете от масата.

Източник: health.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com