Скритите лечебни свойства на някои продукти

112031
Скритите лечебни свойства на някои продукти
Снимка: Thinkstock

Всеки знае, че когато го боли глава може да вземе аналгин. Има лекарства и продукти, които обаче крият неочаквани лечебни свойства. Вижте кои:

1. Таблетки против киселини. Освен за успокояване на неприятните стомашни проблеми, лекарствата против киселини помагат за успокояване на ухапвания от насекоми. "Тези таблетки съдържат аспирин, който спомага за успокояване на болката и сърбежа след ухапване", казва Хауърд Собъл, дерматолог от нюйоркска болница. Той препоръчва да се направи паста от натрошена таблетка, щипка овесени ядки и вода.

Белите зъби ни правят по-млади и красиви

Ярко бялата усмивка е ключов фактор за намиране на нова работа и дори за първа среща, установи британско проучване. Хората с бели зъби...

2. Вода за уста. Водата за уста с алкохол може да се използва и за лечение на гъбички на краката. "Поставяйте тампони, напоени с течността, между пръстите на краката си за няколко минути след всеки душ и бързо ще откриете разликата", съветва д-р Собъл.

3. Сода бикарбонат. Всеизвестно е свойството на содата да избелва зъбите и да изчиства от тях плаката. Но тя има още едно действие, за което вероятно знаят малко хора - успокоява кожата при слънчево изгаряне и премахва сърбежа, причинен от кожно заболяване, алергия или екзема.

4. Спрей за нос. Освен за спасяване от хрема капките могат да помогнат и при кръвотечение от носа.

5. Алое вера. Често лекарите препоръчват гел от алое вера при по-сериозни изгаряния. Той обаче има и друго полезно действие - справя се с неприятните и болезнени херпеси. Изследвания показват, че пациентите, лекували херпес по този метод, са се възстановили два пъти по-бързо от останалите.

Високото кръвно уврежда зъбите

Екип от изследователи от Швеция откриха, че високото кръвно налягане и сърдечните болести водят до увреждане на зъбите. Оказва се, че ...

6. Кисело мляко. То предотвратява проблеми с венците. Според учени от университета Кюшу, Япония, възрастните, които консумират поне 50 г. кисело мляко на ден, имат значително по-малко признаци на пародонтоза, отколкото тези, които не включват продукта в менюто си. Този ефект се дължи на млечната киселина, която унищожава вредните бактерии в устната кухина, причиняващи различни стоматологични заболявания.

Източник: prevention.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com