X
 
 

Медици, лекуващи онкоболни, искат оставката на здравния министър

3534 4
Медици, лекуващи онкоболни, искат оставката на здравния министър
Снимка: БГНЕС
"Ние, персонала на МЦ 'Интегративна медицина" София, ежедневно ангажирани с лечението на най-тежката патология в медицината - лечението на онкоболни в последен стадий, достигнахме предела на търпението си." Така започват своето отворено писмо до премиера Борисов и други ключови министри в кабинета медиците от МЦ "Интегративна медицина" София.

В писмото те заявяват открито, че искат незабавно оставката на здравния министър Кирил Ананиев: "Настояваме за незабавната оставка на министър Ананиев за действията и бездействието, причинили нарушени професионални и човешки права и множества страдания на болните с онкологични заболявания".

Ананиев иска още време за резултати от проверките за смъртта на 3-годишно дете

Ще удължим срока за резултатите от проверката за смъртта на 3-годишното дете. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пр...

Според тях "основната отговорност за катастрофата при лечението на болните с онкологични заболявания е политическото бездействие на Здравното министерство в лицето на министър Ананиев".

"Цялата нормативна уредба в областта на онкологията е архаична, антиевропейска и антихуманна. Последователните действия на здравната ни администрация показват, че целите й не са подобряването на здравното обслужване на обществото, а законово и административно бетониране на логистиката на измамниците и лошите практики в медицината. А пациентите са само статистика за оправдание на финансовите злоупотреби или черна статистика без последствия. Техните права и съдби са без значение за здравната администрация.

Противно на нормалните очаквания тези страдания не предизвикват каквито и да е публични реакции от цялото ни общество и се приемат като обичайно природно явление, при което човешката намеса е безпомощна. Разбира се, тук има и своето място народопсихологията на българина – "спасявай се поединично", пишат още от организацията.

Ето за какво още настояват от МЦ 'Интегративна медицина" София:

"Настояваме правораздавателните органи да изпълнят задълженията си и да потърсят персонална отговорност на отговорните длъжностни лица от Министерството на здравеопазването.

БСП обвини ГЕРБ в некомпетентност за управление на здравеопазването

Управляващите са некомпететни да се справят със системата на здравеопазване, това е не само нашата оценка, но и на европейските институ...

Настояваме за ангажиране на политиците от всички цветове за незабавни действия по реализация на реформа в здравеопазването.

Призоваваме цялата българска общественост да се събуди и активно да се намеси в оцеляването на Българската нация.

Призоваваме пациентите да поискат отговорност на пациентските организации, които не изпълняват задълженията си.

Призоваваме журналистите да защитят професионалната си чест и да се върнат в лоното на истинската журналистика.

Призоваваме нашите колеги да потърсят отговорност от ръководството на Българския лекарски съюз за отказа му да защити правата на лекари и пациенти и да настояват за отмяна в задължителното членство в една съсловна организация, чиято основна задача е осигуряване на незаслужени доходи за ръководството си."

Скандал в парламента: Отказаха да изслушат Ананиев за спиране на спешен прием от детска болница

До сериозен скандал се стигна в парламента. БСП поиска изслушване на здравния министър Кирил Ананиев защо детската болница спира спешни...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 4 Анонимен преди 3 дена Профил на трол?
  В Б-ия няма администрация, а партийно-назначена корумпирана БЮРОКРАЦИЯ! И този Ананиев - чичо/вуйчо на финасовия Горанов - е типичен пример на БКП-ГЕРБ партийно-назначен бакалин-бюрократ без връзка с реалния живот, но с БКП-генетична патология за мародерстване до кокал на зачисления им безпартиен добитък! С последващо РАЗГЕПВАНЕ (приватизиране) на измародерстваното!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Браво!
 •  2 преди 4 дена Профил на трол?
  Мутрата Тиква се провали във всичко.
 • Анонимен 1 Анонимен преди 4 дена Профил на трол?
  Чукундур ама министър, пък че е некадърник, другите не са ли и те !
5-те ЗОДИИ с най-труден характер
5-те ЗОДИИ с най-труден характер

Има зодии, с които много трудно можеш да се разбереш, заради това как се отнасят към другите, какъв характер имат и пр. Това е кратка класация на зодиите,...