X
 
 

Ананиев иска още време за резултати от проверките за смъртта на 3-годишно дете

652 0
Ананиев иска още време за резултати от проверките за смъртта на 3-годишно дете
Снимка: БГНЕС
Ще удължим срока за резултатите от проверката за смъртта на 3-годишното дете. Това каза министърът на здравеопазването Кирил Ананиев пред журналисти в Народното събрание за починалото 3-годишно дете, предаде Агенция „Фокус“.

Ананиев обясни, че докладът, който му е изпратен е определен като предварителен. "Не като окончателен. Мотивите на директора са, че все още пристигат нови и нови медицински документи, резулати от кръвни изследвания.

Тежки критики и призив за оставка към Ананиев в парламента, той се обиди и даде обещание

БСП обвини управляващите в некомпетентност в управлението на здравеопазването и поиска оставката на министър Ананиев Драгомир Стойнев ...

Очакваме и докладите на четиримата незавсими експерти. За съжаление може би ще се наложи да удължа още малко срока.

Поех ангажимент пред родителите на Алекс и пред главния прокурор да действаме много бързо, но явно такива случаи изискват технологично време“, заяви още Ананиев.

Според него повечето медицински специалисти смятат, че детето е имало двустранна бронхопневмония със силна инфекция, която се развива изключително бързо във времето.

Той говори и по друга актуална тема, свързана с агресията срещу медицински лица в УМБАЛ „Св. Анна". Министърът заяви, че не приема никакви форми на насилие на медицинския персонал.

Разкриха от какво е починало 3-годишното дете

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев получи предварителен доклад от проверката на дейността на трите лечебни заведения - Специа...

„Върху жената е оказано и физическо, и психическо насилие. Чакам всеки момент директора на „Св. Анна“ да ми изпрати доклада и моментално ще го предам на главния прокурор.

Имаме споразумение с главната прокуратура за съвместни действия в такива случаи. Аз и моят екип ще окажем пълно съдействие. Това се случва поне през моя мандат вече доста пъти и не мога да разбера какви са тези хора, които вършат тези деяния“, обясни Ананиев.

На въпрос какво трябва да бъде предприето оттук нататък, министърът заяви, че си има предвидена процедура.

„Мислим да направим с бюджета за следващата година, както направихме една програма за старите асансьори, ще направим хоризонтална програма, за да видим къде е най-належащо да се сложат камери“, обясни още Ананиев. Той увери, че на местата, където е най-рисково, камерите ще бъдат сложени

Ананиев отстрани директорите на трите болници заради починалото дете

Здравният министър Кирил Ананиев отстрани директорите на трите болници - "Лозенец", УМБАЛСМ "Пирогов" и Детската болница - до приключва...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители