X
 
 

БСП обвини ГЕРБ в некомпетентност за управление на здравеопазването

840 1
БСП обвини ГЕРБ в некомпетентност за управление на здравеопазването
Снимка: БГНЕС
Управляващите са некомпететни да се справят със системата на здравеопазване, това е не само нашата оценка, но и на европейските институции.

Това каза народният представител от БСП д-р Десислав Тасков в декларация от името на група.

Доклад на ЕК: В България пациентите плащат лично за здраве почти толкова, колкото и през държавата

47 на 52 процента – това е съотношението на здравни плащания в България според доклад на Европейската комисия. 47-те процента се ...

„Уважаеми народни представители, вчера излезе докладът на ЕК за състоянието на здравеопазването за 2019 г. Изводите от този доклад са стряскащи.

Смятаме,че е необходимо да се вземе отношение още сега. България има най-висок дял на директните плащания от пациенти, почти три пъти по-висок от ЕС.

Българите имат най-ниска продължителност на живота в ЕС. Т.е. Живеем нездравословно, имаме неефективно здравеопазване и умираме най-рано в ЕС“, посочи още Тасков.

По думите му разходите за здравеопазване растат и правят здравеопазването недостъпно за хората с по-ниски доходи.

Педиатрията спира да приема спешни случаи

СБАЛ по детски болести „Проф. д-р Иван Митев“ спира приема спешни случаи поради сериозни кадрови проблеми. Това става ясно ...

Според него ярък пример за състоянието и разпадът на системата са продължаващите протести на специалистите по здравни грижи и обявеното преди няколко дни спиране на спешния прием в педиатричната болница.

Actualno.com

Етикети:

Последно в Актуално