Отстраниха проф. Милан Миланов от болница "Пирогов"

6136
Отстраниха проф. Милан Миланов от болница "Пирогов"
Снимка: БГНЕС

Отстраниха проф. Милан Миланов от спешната болница "Пирогов". Миланов е бивш директор на лечебното заведение, бил е заместник-министър на здравеопазването, член е на редица световни, европейски и национални професионални организации.

От болницата обясниха, че професорът е бил на граждански договор като консултант към клиниката по анестезиология и интензивно лечение. Договорът е прекратен, а причини затова не се съобщават.

В рамките на няколко часа грипът засяга тежко организма

За разлика от другите вирусни инфекции, които засягат горните дихателни пътища, грипът в рамките на няколко часа засяга тежко организма...

Припомняме, че Министерството на здравеопазването започна разследване на случай с починал пациент, който е бил върнат от "Пирогов". 74-годишен мъж от София почина, след като линейка се отзова на спешното повикване за случая му с голямо закъснение, а в „Пирогов“ отказали да го приемат.

Неговата съпруга Евелина Добрева написа открито писмо до здравния министър, след което последва проверка на болничните заведения.

Пред bTV Добрева разказа, че се сблъскала с безчовечно отношение. „За професионализъм не мога да говоря, за лекарска етика, за морал, за Хипократова клетва, за призванието на лекаря... нямам думи“, каза тя.

На 16 септември Спас Добрев внезапно се почувствал зле и съпругата му звъняла многократно на спешния номер 112, докато час и половина след първото ѝ обаждане най-накрая линейката пристигнала. Пациентът бил откаран в „Пирогов“, където буквално ги изпъдили с викове: „Защо ни го карате? Не е за нас, карайте го на друго място!“. Причината била, че мъжът е с анемия и дни по-рано бил подложен на кръвопреливане в болница „Св. Иван Рилски“. Служителите в „Пирогов“ заявили на Добрева и спешния екип: „Ми карайте си го там, тук ли да умре?“

Три пъти са отлагали трансплантацията на дете, заради искане на доклад от здравния министър

Три пъти е била отлагана планираната трансплантация на детето, изпратено за лечение в болница в Хамбург от Фонда за лечение на деца. То...

В „Св. Иван Рилски“ обаче няма спешен център, затова Спас бил откаран в Александровска болница, където последвал почти същият разговор. В крайна сметка пациентът бил приет и вкаран в реанимацията. Малко след това починал.

Възмутена, Евелина Добрева написала отворено писмо до здравния министър Николай Петров, който ѝ се обадил в събота, макар че е в болничен, и поискал лична среща, за да му разкаже за случая. Бил потресен. След срещата разпоредил проверки.

От столичната Спешна помощ обясниха, че в този ден са имали едва 12 налични екипа за София и 275 повиквания. И „Пирогов“, и Александровска болница се въздържат от коментар до края на проверките.

Евелина Добрева е убедена, че съпругът ѝ е можело да бъде спасен, ако беше получил адекватна помощ.

Сега трябва да набият някой министър, за да се сетят, че нещо не върви в тази държава?

Сега трябва да набият някой министър за да се сетят, че нещо не върви в тази държава? Това коментира  проф. Милан Миланов, началн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Днес става ясно ще обявят ли епидемия и извънредни мерки срещу коклюш

Спад в броя на новите случаи на коронавирус за денонощие

Колко струват тестовете за коклюш?

Промяна в направленията за мамография и ехография на млечна жлеза от 1 юли: Ето колко ще са валидни

Ще се обяви ли епидемия от коклюш и ще има ли строги мерки?: Говори доц. Ангел Кунчев

Коклюшът се разраства: Още една област светна в червено

Вдигат заплатите в Пирогов

Два нови случая на коклюш в област Сливен

Прокуратурата каза прекратено ли е производството за Даная

Проучване: Българските родители - твърдо “за“ ваксиниране на децата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Здравеопазване