Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя богиня ви покровителства според зодията - запознайте се с нея

20 юни 2024, 22:50 часа

За никого не е тайна, че съдбата на всеки един от нас може да бъде разгадана благодарение на звездите. Но малцина осъзнават, че представителите на всички съзвездия са покровителствани от богини. Разберете коя от тях ви покровителства.

Малцина знаят, че зад всеки знак от Зодиака се крие по една богиня. Тя е невидим амулет, който в трудни моменти изпраща лъчи на подкрепа и изпълва сърцето с вяра в най-доброто, а в радостни моменти се усмихва заедно с вас, като нежно ви вдъхновява за нови победи. Ако вече нямате търпение да се срещнете с вашата покровителка, тогава по-скоро потърсете вашия зодиакален знак в нашия списък.

Овен

Покровителката на Овена е богинята на победата Виктория. Тя дарява поданиците си с упоритост и прямота. Благодарение на творческия ум всеки представител на това зодиакално съзвездие е склонен да разчупва стереотипите и да създава нови правила, които след това намират отклик у много хора. Тяхното усърдие и смелост им отварят много пътища, изпълвайки живота им с много приятни преживявания.

Тези 6 зодии ще са щастливи през юни 2024

Телец

За Телеца се грижи Венера, богинята на любовта. Благодарение на нейното влияние тези представители на зодиакалния кръг се характеризират с особена мекота и уязвимост. Те са доста сантиментални и нежни, поради което често не могат да намерят общ език с околните, които понякога са прекалено агресивни и настоятелни. Телците са склонни да се обграждат с красота и просто обичат да забелязват малките радости от живота, които превръщат живота им в истинско удоволствие.

Близнаци

Богинята Ирис е наставник на Близнаците. Тя вдъхновява тези непостоянни личности за нови победи, като нежно ги кара да заявят себе си и да не се страхуват от всички препятствия, срещнати по пътя. Основната сила на представителите на този знак се крие в общуването и способността да подават ръка за помощ. Ирис често разпалва искра в Близнаците, карайки ги да се впускат с главата напред в интересни задачи, които им помагат да израснат в личен план.

Рак

Деметра е богиня на плодородието и покровителка на земеделието, която е "ангел-хранител" на всички Раци. Те се славят с най-силния си майчински инстинкт, който често ги кара да правят големи жертви, за да постигнат някоя цел. Тяхната загриженост за другите не познава граници, както и проблемите със себеизразяването. Раците се страхуват да правят грешки, само и само да не бъдат подложени на осъждане.

Лъв

Основната покровителка на лъвовете е богинята на зората и утрото Еос. Заради нейното влияние представителите на това зодиакално съзвездие не търпят конкуренция. Тя дарява подопечните си с непоколебима самоувереност, горещо желание да поемат рискове и да живеят така, че в напреднала възраст определено да има за какво да си спомнят. Мнозина обръщат внимание на това, че когато до тях се появят Лъвове, тогава наоколо сякаш всичко е осветено от невидима слънчева светлина. И това не е просто така, защото златокосият Еос дава на всеки Лъв частица от своята светлина, която те след това излъчват към света.

Дева

Богинята Хестия се характеризира с особена доброта и благосклонност, на които се опитва да научи подопечните си. За тях са много важни семейното огнище и любовта на близките. Въпреки педантичността им, малко хора знаят, че мъжете Деви са много задушевни и отзивчиви, така че винаги можете да намерите общ език с тях и да научите много, ако проявите малко търпение.

3 зодии трябва да внимават на 22 юни – задава се нещо, което ще ги „заключи

Везни

Темида е известна в митологията като богинята на правосъдието. Ето защо Везните са известни с желанието си за равенство и винаги претеглят плюсовете и минусите, преди да вземат каквото и да е решение. Те имат голяма способност да четат мислите на другите и затова рядко допускат недоброжелатели да се доближат до тях. Желанието да свалят маските на хората понякога им струва скъпо, но справедливостта е много по-важна за Везните, затова те рядко се спират пред нещо, когато става дума за искреност.

Скорпион

Персефона дарява Скорпионите с невероятната способност да преодоляват най-трудните предизвикателства, които съдбата поставя пред тях, както и с умението да използват възможностите, дадени от Вселената, за да променят живота си към по-добро дори в най-трудните ситуации. Като една от най-красивите богини, Персефона дарява Скорпионите с невероятна привлекателност не само външно, но и вътрешно.

Стрелец

Артемида се смята за символ на независимостта и борбата за идеали. Ето защо Стрелците са сред най-активните представители на зодиакалния кръг, които никога няма да пропуснат възможност да се изявят и да демонстрират творческия си потенциал. Тяхната естествена харизма отначало може не на шега да уплаши, но с течение на времето очарова дори най-непокорните личности. Артемида ги дарява с невероятна страст към живота и свободата, както и с упоритост и решителност, които буквално не позволяват на Стрелците да седят на едно място.

Козирог

Покровителката на Козирозите - Хера - е една от най-могъщите богини, която позволява на своите поданици да бъдат в хармония с вътрешния си свят и винаги внимателно насочва в правилната посока при вземането на решения. Въпреки известната си затвореност, тези представители на зодиакалния кръг лесно завързват нови познанства и притежават наистина чудесната способност да намират общ език дори в онези ситуации, в които изглежда, че всичко е обречено на неуспех.

Водолей

Атина, която се грижи за Водолеите, е олицетворение на мъдростта и изобретателността. На своите подопечни тя дава жажда за знания и особено за точните науки. Тази богиня дарява Водолеите със смелост и решителност. Те схващат информацията буквално в движение и бързо се адаптират към най-неочакваните обстоятелства. Тези представители на зодиакалния кръг са донякъде сантиментални и раними, но тези черти не ги правят по-лоши.

Риби

Психея се превежда като "пеперуда" и "душа". Ето защо тя насърчава Рибите да бъдат силни и предпазливи, но също така им позволява да запазят душата си чиста. Освен това тези представители на зодиакалното съзвездие имат ангелски характер и повишено чувство за отговорност. Започнали някакво дело, те винаги го довеждат докрай, независимо колко трудно им е било, не им се отдава. Всички техни обещания винаги намират отражение в реалността, а действията им се славят с особено благородство.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес