Проучване с морски пехотинци показва интересни резултати при затваряне заради COVID-19

6082
Проучване с морски пехотинци показва интересни резултати при затваряне заради COVID-19
Снимка: iStock

Проучване, проведено от Медицинското училище Icahn в Маунт Синай в сътрудничество с Военноморския медицински център за научни изследвания, има за цел да провери действието на локдаун, в комбинация с тестване и изолация заради COVID-19.

През май 3143 новобранци морски пехотинци получиха възможността да участват в проучване на чести тестове при екстремни карантини. Изследването беше именувано CHARM, което означава COVID-19 Здравен План за Действие за пехотинци. От поисканите новобранци, общо 1848 млади хора се съгласиха да участват в този експеримент, който включваше "седмично PCR тестване и вземане на кръвни проби за оценка на IgG антитела".

Борисов: Държави с локдаун са по-зле от нас, правителствени хеликоптери да карат най-тежките COVID случаи

"Не искам да има недостиг на линейка, лекарство, легло! Успокойте хората, в такива моменти има нужда. А през това време икономиката и ф...

В допълнение, доброволците от проучването CHARM, които са направили положителен тест „в деня на записване (ден 0) или на ден 7 или ден 14, са били отделени от съквартирантите и са били поставени в изолация“.

Какво трябваше да правят новобранците?

Проучването обяснява и, че те са изправени пред още по-строг режим, който съществува в цивилния живот на повечето места. Всички новобранци, дори тези, които не са в групата CHARM, направиха следното.

Всички новобранци носят двуслойни платнени маски по всяко време на закрито и на открито, освен когато спят или ядат; практикуват социално дистанциране на поне 6 фута; не им е позволено да напускат кампуса; не са имали достъп до лична електроника и други елементи, които биха могли да допринесат за повърхностно предаване; и рутинно си миеха ръцете. Те спят в двойни стаи с мивки, хранят се в общи заведения за хранене и използват общи бани. Всички новобранци почистват стаите си ежедневно, дезинфекцират баните след всяко използване, сменят кърпи и ядяха предварително подбрани ястия в трапезария, която беше почистена с белина, след като всеки взвод ядеше.

Повечето инструкции и упражнения се провеждаха на открито. Цялото движение на новобранците беше контролирано и беше осъществен еднопосочен поток с обозначени входни и изходни точки в сградата, за да се сведе до минимум контактът между хората.

В. Симеонов: Искаме триседмичен локдаун, изцяло онлайн обучение и разпускане на парламента

„По примера на редица европейски държави и у нас трябва да се втвърдят противоепидемичните мерки и да се наложи поне 3-седмична...

Всички новобранци, независимо от участието в проучването, са подложени на ежедневен скрининг на температурата и симптомите. Шестима инструктори, които бяха разпределени във всеки взвод, работеха на 8-часови смени и налагаха карантинните мерки. Ако новобранците съобщават за някакви признаци или симптоми, съответстващи на Covid-19, те се съобщават за болни, изтърпяват бързо PCR тестване за SARS-CoV-2 и са поставени в изолация до резултатите от теста.

Инструкторите също бяха ограничени до кампуса, бяха длъжни да носят маски, бяха снабдени с предварително подготвени ястия и бяха подложени на ежедневни температурни проверки и скрининг на симптомите. Инструкторите, назначени на всеки взвод, в който беше диагностициран положителен случай, бяха подложени на бързо qPCR тестване за SARS-CoV-2 и, ако резултатът беше положителен, инструкторът беше отстранен от дежурство.

На новобранците и инструкторите беше забранено да общуват с помощния персонал в кампуса, като персонала за пазачи и за обслужване на храната. След като всеки клас завърши карантина, беше извършено дълбоко избелващо почистване на повърхности в баните, душовете, спалните и коридорите в общежитията, а общежитието остава незаето поне 72 часа преди повторното заемане.

Какви са резултатите?

Вирусът все още се разпространява, макар че 90% от положителните тестове са безсимптоми. Невероятно е, че 2% от новобранците в CHARM са се заразили с вируса, дори когато всички без един остават безсимптомни. "Нашето проучване показа, че при група от преобладаващо млади мъже военнослужещи, приблизително 2% стават положителни за SARS-CoV-2, както е определено чрез анализ на PCR, по време на двуседмична строго наложена карантина".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Тестват нова ваксина срещу рак на кожата

Японски AI инструмент предвижда кога нови работници ще се откажат

Мистериозният ръкопис на Войнич може да е отчасти за секса и "женските тайни"

Магнитното поле на Земята се е формирало преди ядрото на планетата

Аварите са практикували многоженство, установиха генетици

Овъглен папирус разказва за последните часове от живота на Платон

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com