Миков се измъкна и не каза защо БСП легитимира хора, които заплашват журналисти

6641
Миков се измъкна и не каза защо БСП легитимира хора, които заплашват журналисти
Снимка: БГНЕС

Държавата си затваря очите и не само за ромските лидери. Вземете за пример Лом – там има странна коалиция между АБВ и БДЦ и задържан на няколко пъти човек, който се кандидатира за общински съветник. Със същия човек Цветан Цветанов се е срещал, а голямата битка е за прословутия воден цикъл на общината – за 90 млн. лева. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на БСП Михаил Миков по темата с използването на съмнителни фигури за набиране на гласове.

Заплахата е престъпление, каза в качеството си на юрист Миков. Той беше попитан за подкрепата към БСП през 2013-та година от страна на лидера на „Солидарност” Христо Младенов, който заплаши журналистката на Нова телевизия Вероника Димитрова, и отвърна: „Дайте да говорим за изборите”. Миков даде примери как се заплашват хора, че нямало да им се даде например еврофинансиране, ако не гласуват за ГЕРБ.

Избиратели освиркаха Местан в Гърмен заради подкрепата за Башев

За пръв път от много време и при това крайно неочаквано потенциалният електорат на ДПС се изправи срещу лидера на Движението Лютви Мест...

Прокуратурата да действа. Тези дни ще си говорим за честни избори, а действителността е друга, посочи Миков. Той е убеден, че хората виждали все повече БСП като алтернатива на сегашното състояние на нещата. Освен Лом, Миков посочи, че в Ихтиман са запалили къща на хора, които работят с БСП. Хората разбират, че изборите са битка на живот и смърт между проекти, които искат да се включат в „усвояването”. Миков призна, че например БСП е подкрепяла скандалния кмет на Видин Герго Гергов (бел. ред. – той беше отстранен заради обществена поръчка за храна за детски градини за завишени цени, но после беше върнат на поста), но се е разграничила от него и от цялото партийно ръководство там, което сега били земеделци, но лъжели хората, че още са в БСП.

По отношение на кандидатурата на Георги Кадиев за кандидат за кмет на София Миков внуши, че той бил влязал в БСП заради бизнес. Лидерът на БСП говори и срещу Георги Първанов, който в Брегово подкрепял десния кандидат, а не левия. АБВ играе на тези избори, за да разруши консолидацията около БСП, убеден е Миков.

За референдума Миков заяви, че ще затрудни провеждането на изборите като цяло. Чудя се дали да участваме в традиционната пресконференция в НДК след изборите, добави той.

Лидерът на БСП не пожела да коментира и случая със сайта „Хаштаг”, който, според в. „Сега”, е спечелил 270 000 лева от медийни пакети за референдума, като става въпрос както за позиции „за”, така и „против”. В днешния си брой „Сега” казва, че 116 000 лева от тези пари ще отидат на друго място, защото едноименната фондация, която поддържа сайта, постъпи искане за анулиране на договорите й с три инициативни комитета - на Емил Иванов, Ивайло Петров и Павла Цветкова, както и с партия "Бургас", на обща стойност 116 440 лв. И трите комитета са свързани с Института за модерна политика и партия "Модерна България" на бившия царски депутат Борислав Цеков. Тези договори не бяха одобрени от ЦИК, защото членовете на органа прецениха, че "Хаштаг" не може да изпълни исканите от него услуги в оставащото време за агитация. Пак във вторник комисията получи и поредица заявки от същите участници в кампанията, но този път за договори с видинското радио "Гама" и сайта "Гласове". Радиото принадлежи на силистренската фирма "Бойкос" ЕООД, която е еднолична собственост на плевенчанина Матей Евтимов Евтимов. Според говорителя на комисията Цветозар Томов общата сума по заявките почти съвпада с тази по анулираните договори. Освен това новите заявки са постъпили дори преди още да дойде искането за анулиране от "Хаштаг", което освен всичко друго е едностранно - само откъм фондация "Хаштаг", но не и откъм комитетите.

Изискване на ЦИК за гласуването вероятно ще произведе изкуствено невалидни бюлетини

Указания на Централната избирателна комисия до секционните комисии (СИК) може да станат причина за изкуствено произвеждане на невалидни...

По темата с бежанците Миков посочи, че трябва да има ревизия на Дъблинското споразумение, за да не "удави" бежанската вълна страните-членки на ЕС по външните граници. Лидерът на БСП не вижда и конкуренция от "Атака" по отношение темата "Русия". Ние работим за националните интереси, заяви Миков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com