"Маркет Линкс": 7 формации в парламента, БСП и ДБ си връщат гласове от ПП

2232
"Маркет Линкс": 7 формации в парламента, БСП и ДБ си връщат гласове от ПП
Снимка: iStock

Седем формации биха влезли в Народното събрание, ако изборите за Народно събрание бяха сега, показва национално проучване на "Маркет Линкс".

Седем формации биха влезли в Народното събрание, ако изборите бяха сега, показва национално проучване на "Маркет Линкс".
Проучването е проведено в периода 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. То е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс". Проведено е сред 1067 лица над 18-годишна възраст.
Според данните на социологическата агенция ГЕРБ-СДС са първи с 22,9%. За "Продължаваме промяната" биха гласували 17,8 на сто.
БСП и ДПС са с равна подкрепа сред гласуващите - 10,9%. "Демократична България" е на пета позиция с 8,1 на сто.
"Възраждане" е шеста сила със 7,6 на сто. "Български възход" е с резултат от 4,7%.
Според данните на "Маркет Линкс" "Има такъв народ" остава под 4-процентовата бариера за влизане в Народното събрание, като получава 3,8 на сто. Това са данните от резултатите на хората, заявили, че ще гласуват на изборите. 
Нагласите спрямо всички запитани показват, че ГЕРБ-СДС получават 16,4%, „Продължаваме промяната“ - 11,9 на сто, ДПС са с 8,8 на сто подкрепа. Следват БСП с 8,1% и „Възраждане“ - с 6,3%. „Демократична България“ взима 5,1 на сто. Резултатът на "Български възход" сред всички запитани е 3,7%, а на "Има такъв народ" - 3,2 на сто.
Социолозите обясняват разликата в подредбата с мобилизацията на електората.Седем формации биха влезли в Народното събрание, ако изборите за Народно събрание бяха сега, показва национално проучване на "Маркет Линкс".

Проучването е проведено в периода 27 август – 3 септември по методите на пряко-лично интервю и онлайн анкета. То е финансирано и реализирано съвместно от bTV и "Маркет Линкс". Проведено е сред 1067 лица над 18-годишна възраст.

Стана ясно колко са подадените заявления на българи в чужбина за гласуване на изборите на 2 октомври

Най-много са заявленията от Турция - малко над 26 хиляди, Великобритания - близо 4 900, Германия - над 4400 и САЩ - близо 2300, съобщав...

Според данните на социологическата агенция ГЕРБ-СДС са първи с 22,9%. За "Продължаваме промяната" биха гласували 17,8 на сто.

БСП и ДПС са с равна подкрепа сред гласуващите - 10,9%. "Демократична България" е на пета позиция с 8,1 на сто.

"Възраждане" е шеста сила със 7,6%, а "Български възход" на Стефан Янев има резултат от 4,7%, с което би влязла в 48-ото Народно събрание.

Според данните на "Маркет Линкс" - "Има такъв народ" остава под 4-процентовата бариера за влизане в парламента. Партията на Слави Трифонов получава подкрепа от 3,8 на сто.

Вижте дали някоя от партиите не е използвала данните ви за регистрацията си

Централната избирателна комисия (ЦИК) публикува платформа, с която гражданите могат да видят дали са сред лицата, подкрепящи регистраци...

Това са данните от резултатите на хората, заявили, че ще гласуват на изборите. 48% от респондентите са отговорили, че със сигурност ще дадат вота си на 2 октомври. 21% са казали, че по-скоро ще гласуват, 15% се колебаят, а 12 на сто със сигурност няма да отидат до урните.

Нагласите спрямо всички запитани показват, че ГЕРБ-СДС получават 16,4%, „Продължаваме промяната“ - 11,9 на сто, ДПС са с 8,8%. Следват БСП с 8,1% и „Възраждане“ - с 6,3%. „Демократична България“ е с 5,1 на сто. Резултатът на "Български възход" сред всички запитани е 3,7%, а на "Има такъв народ" - 3,2 на сто.

Социолозите обясняват разликата в подредбата с мобилизацията на електората.

„БСП и „Демократична България“ връщат част от загубената подкрепа през ноември“, каза социологът Добромир Живков от „Маркет Линкс“ в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Той подчерта, че много от гласоподавателите на тези партии през ноември са подкрепили „Продължаваме промяната“.

„БСП е в много добра форма. Наблюдавайки проучванията ни през последните няколко месеца, те са със стабилен резултат и дори с лека тенденция нагоре. ДБ също успява да възстанови част от подкрепата си. Има скрит потенциал в „Продължаваме промяната“, каза Живков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИЗБОРИ 2022:

АКФ: ГЕРБ и ДПС получават най-голям процент от контролирания вот

"Той не ѝ помагаше, а гласува вместо нея": АКФ с нови разкрития за изборни нарушения (ВИДЕО)

"Информационно обслужване" отговори на Петков след обвинение за манипулация на вота

Избрани за депутати от ГЕРБ разчистиха пътя на Георг Георгиев към парламента

Външният министър заговори за гласуване по пощата в чужбина

Хазарта към Борисов: Извинявай, че пак имам повече преференции от теб

Какво означава "Дневникът е подправен" - обяснение на "Сиела Норма" до ЦИК

ЦИК обяви колко е била избирателната активност на 2 октомври

Атанас Атансов: Борисов няма право да търси подкрепа от тези, които го свалиха

Борисов предложи отдръпване на лидерите и съгласие по определени политики

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Избори 2022