Как да накарате детето си да прекарва повече време навън?

14762
Как да накарате детето си да прекарва повече време навън?
Снимка: Shutterstock

Няма родител, който да не иска детето му да си играе възможно най-много навън. Чистият въздух и игрите на открито винаги са за предпочитане, особено когато алтернативата са часове, прекарани пред екрана, независимо дали говорим за телевизора или смартфона.

Понякога обаче децата наистина се запъват, когато ги подканим да излязат и да играят навън. Често причината може да се крие в това, че те не разполагат с достатъчно интересни занимания извън дома. Това, което можем да сторим за тях, е да им ги осигурим. В тази статия ще ви представим наистина интригуващи идеи, чрез които вашето дете би могло истински да се позабавлява навън, забравяйки поне малко за телефоните и таблетите.

Подарете му нова и по-готина тротинетка

Ако искате вашият наследник сериозно да се пораздвижи в близкия парк или на тихите улички в квартала, изненадайте го с нова и още по-добра тротинетка. Напоследък забелязваме, че все повече деца възраждат класическите тротинетки като страхотно средство за забавление. Колкото повече свободно пространство за каране има, толкова по-добре!

А защо не малко кънки?

Определено сме застъпници на това детето да се движи и спортува възможно най-много, поради което считаме, че и добрите стари кънки са прекрасна идея за занимание на открито. Ако детенцето ви е начинаещ, подходете с максимално търпение и му помогнете да свикне с кънките си. Когато това се случи, малкият човек ще бъде още по-нетърпелив да излезе навън и да покара отново.

Бъдете винаги готови за плажа

Всички започваме да си мислим за морето по това време на годината, но за да бъде максимално забавно, трябва и да сме добре подготвени, що се отнася до екипировката. За най-малките задължително не забравяйте така важния надуваем пояс, а за супер изкарване във водата и малко “морски волейбол” си осигурете подходящата за целта надуваема топка. За по-мързеливите не може без любимия надуваем дюшек, с който можете добре да си прекарате, релаксирайки върху водната повърхност.

Колелото за балансиране е чудесно начало за най-малките

Първото колело е запомнящ се момент за всяко едно дете, но добра идея е преди това малчуганът да е добил малко опит с т.нар. балансиращи колела без педали. Всяко едно колело за балансиране може да помогне на детето да се научи да спазва баланс, което ще направи стъпката към истински велосипед с педали още по-лесна и приятна. Ще се учудите какъв голям напредък по отношение на балансирането ще има вашето дете, когато свикне и овладее новата си придобивка.

ИЛО (идентифициран летящ обект)

Всички малгугани обожават летящите неща, като надали и вашето дете е изключение. Хлапето ви със сигурност ще иска да прекарва възможно най-много време навън, ако го изненадате със завладяващ вниманието му дрон, например. Това би бил страхотен начин да прекарате много качествено време с малкия човек, показвайки му как лети дронът и как може самият той да го управлява. Уверяваме ви, че детето ви никога няма да забрави тези вълнуващи моменти.

Осигурете му лично пространство на двора, запазено единствено за него

Децата обичат да имат места, които знаят, че са единствено техни. Място, където могат да се скрият или просто да постоят малко, знаейки, че са напълно сами. Ако разполагате с двор, винаги можете да изненадате хлапето си с детска къща, където то да прекара малко качествено време в усамотение. Днес на пазара има страхотни предложения, които очароват децата и ги подтикват да прекарат още повече време навън.

Заложете на класиките

Понякога не е нужно да сме свръхоригинални в идеите си, може просто да заложим на някои класически форми на забавление сред децата. Това, което бихте могли да направите с голям успех, е да поиграте малко тенис на маса, да повъртите познатия на малки и големи обръч, или просто да поиграете малко футбол, вдъхновени от звездни играчи като Лео Меси или Кристиано Роналдо.

В заключение можем да кажем, че винаги има начини, по които да “измъкнете” малкия човек от вкъщи, където вероятно е в плен на модерните технологии. Използвайте всяка една идея, която ви дойде наум и разнообразявайте приключенията си в парка. Така за детето ви винаги ще бъде интересно да бъде навън, особено и когато мама и татко също се включват в игрите на открито. Не забравяйте - семейното забавление е двойно забавление!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com