150 събития "раздвижват” София за седмица

7370
150 събития "раздвижват” София за седмица

Move week 2014 - Европейска седмица на спорта и физическата активност ще се проведе в София за трети пореден път, като с всяка изминала година интереса към кампанията и партньорите, които се включват в нея се разширява. За 2014 “Асоциация за развитие на българския спорт” – координатор на кампанията за  София ще координира над 150 събития, които ще наситят седмицата със забавления, спорт и физическа активност.

В периода 29 септември – 05 октомври ще можете да вземете участие в множество разнообразни спортни събития, отворени тренировки и дейности, всички те - безплатни за гражданите, за да опитат движението и да спомогнат за постигане на целта за 100 милиона повече физически активни европейци до 2020 година.

Витоша става част от "Моят зелен град“ през 2014

За седма поредна година инициативата „Моят зелен град“ ще обедини стотици доброволци в една обща кауза за опазване на околн...

Представяме ви дейностите ден по ден, като в първия ден от седмицата ще можете да вземете участие в body shaping тренировка, спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, ци гун / тайдзи цюан, айкидо, капоейра, борба, уин чун кюн, кросфит за начинаещи, народни танци. Можете да се включите и в турнир по джаги "Победи световната шампионка - джага предизвикателство за всеки!". За децата пък, заедно с партньорите на кампанията сме подготвили: тренировки по футбол, спортна гимнастика, художествена гимнастика, спортен ден в ЦДГ 85 „Родина”.

Във вторник продължаваме с не по-малко интересни предизвикателства, сред които старта на Благотворителен футболен турнир, организиран от СО - Район "Лозенец", 4-то Районно Полицейско Управление, 4-та РСПБЗН (Пожарна), в който администрацията на различни нива подкрепя кампанията. Мероприятието е отворено за участие на граждани и ще продължи до петък. Продължават разнообразните дейности за деца, като спортен ден в ЦДГ 85 „Родина”, тренировка по волейбол, лека атлетика, спортна гимнастика, шинкиокушин,. За възрастните този ден ще предложи тренировки по хокей на трева, самбо и джудо, зумба, кросфит за начинаещи, street workout, фитбол, айкидо, шаолин цюан, ци гун / тайдзи цюан, уин чун кюн, HIIT - високо интензивни, интервални тренировки, брейк денс, таекуондо, народни танци, капоейра. Децата със специални потребности в София ще могат да опитат спортно-образователна и социална интеграция на деца и младежи с увреждания чрез водни спортове.„Направи крачка назад. Мобилността като основа на движението” ще ни обясни защо е важно движението в ежедневието ни.

В сряда ще се проведе лекоатлетически крос с 1500 участника, ученици 5 – 7 клас от училищата на територията на район „Слатина”, които ще подкрепят кампанията и ще покажат, че са активни. Плуване, музикални подвижни игри, подвижни игри, въртене на обръч ще забавляват децата в ОДЗ №15 ”Чучулига”, а за втора година в кампанията се включва и ПГ по транспорт „Макгахан”, които ще организират целодневен спортен празник. 106 ОУ "Григорий Цамблак" също избра средата на седмицата, за да спортува със състезателни игри, крос, народни танци, щафетни игри, мажоретки, футбол. С велопоход за деца в предучилищна възраст „Знаещите малки велосипедисти” ЦДГ 85 „Родина” ще спортува през този ден. Не сме забравили децата и в сряда – за тях има и тренировки по футбол, художествена гимнастика, спортна гимнастика, детски балет, а за възрастните – спортно катерене, хокей на трева, самбо и джудо, street workout, каланетика, уин чун кюн, борба, народни танци, кросфит за начинаещи.

Учениците са активна част от кампанията “Move week” и в четвъртък, когато ни очаква ученическо състезание с 1000 участника по волейбол, баскетбол, футбол и бокс, организирани от СО – Район „Слатина”. Малчуганите ще могат да се забавляват с лека атлетика, балет за деца, шинкиокушин, спортна гимнастика. А за порастналите сме подготвили самбо, джудо, хокей на трева, брейк денс, кросфит за начинаещи, шинкиокушин, HIIT - високо интензивни, интервални тренировки, капоейра, уин чун кюн, борба, айкидо, таекуондо.

Пампорово ще бъде домакин на зрелищна вело надпревара

На 22 и 23 август Пампорово ще бъде арена на зрелищна надпревара с планински велосипеди в една от най-атрактивните и популярни дисципли...

В последния работен ден на „раздвижената” седмица ви очакват за децата - футбол, спортна гимнастика, шинкиокушин, художествена гимнастика, и за възрастните - body shaping, scuba гмуркане в басейн, хокей на трева, самбо и джудо, хип хоп, ци гун / тайдзи цюан, айкидо, шаолин цюан, брейк денс, шинкиокушин, кросфит за начинаещи, капоейра.

С настъпването на уикенда, забавленията за “Move week” – Европейска седмица на физическата активност и спорта продължават. В събота започваме с отворена тренировка и турнир по хокей на трева - за деца, юноши и възрастни и цялостна кръгова 30-минутна тренировка само за жени. Move week cup - Футболен турнир ще позволи на любителите на футбола да се забавляват и да спортуват активно, а не да подкрепят любимия спорт само пред малкия екран. Практически съвети и каране на колело ще зарадват малки и големи. Детската програма за деня включва: класически балет, модерен и джаз балет, балет за деца, кросфит за деца. Програмата за възрастните започва със зумба и продължава със спортни танци, street workout, кросфит за начинаещи, шинкиокушин.

През последния активен ден на кампанията се надяваме да са ви останали сили за турнир по тенис за аматьори и щафета 3×2000 метра. Йога и кросфит за деца очакват малчуганите, както и художествена гимнастика. Възрастните ще могат да наблегнат на тренировките с кросфит за начинаещи и фитнес тренировка.

Програмата за всички мероприятия на територията на  София можете да откриете тук.

Национален фестивал на ролерите 2014 "Стрийт Бургас"

Община Бургас и Спортно сдружение РОЛЕР КЛУБ – Бургас канят всички фенове на ролерите на тазгодишния Ролерфест, където го очакват...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com