Откъс от "Книга за лимфата" от Лиса Левит Гейнзли

3124
Откъс от "Книга за лимфата" от Лиса Левит Гейнзли
Снимка: Издателство "Сиела"

Тази книга е резултат от времето между сеансите, когато пациентите ме засипваха с въпроси в желанието си сами да поддържат лимфната си система (и външния блясък на резултатите). Преди да се осъзная, вече разработвах материал в помощ на нуждите, на които само лимфният самомасаж можеше да отговори, и започвах да показвам на клиентите си как да правят простички поредици от движения. Това, което всички забелязахме, беше поразително – независимо дали аз правех масажа, или клиентите ми се упражняваха сами, резултатите бяха неоспорими. Онези, които последваха съвета ми (да извършват ежедневно самомасажа, отнемащ 3–5 минути), съобщаваха за понижено възпаление, по-добро храносмилане, по-малко симптоми на ПМС и по-редки пристъпи на главоболие. Те спяха по-добре и се разболяваха по-малко от настинка, а нивата на стрес бяха спаднали. Кожата им имаше блясък и бръчките бяха намалели. При някои от клиентките ми с повишен риск от развитие на рак на гърдата мамограмата дори показа понижена плътност.

Тогава осъзнах, че трябва да напиша ръководство за грижа за лимфната система – не само за клиентите ми, а за всички, за да могат да извършват моите сеанси у дома. Това, което най-много ме радва, е възможността тази книга да помогне на всеки един, който я прочете. Независимо дали искате да подобрите вида на кожата си, да засилите имунитета си, да балансирате хормоните, или емоционалното си състояние, тази книга ще отговори на всичките ви нужди. Колко много сила се крие в нещо толкова малко!

Излиза "Книга за лимфата" от Лиса Левит Гейнзли

Лиса Левит Гейнзли е сертифициран лимфедемен терапевт. Работила е в медицински центрове, преди да основе частна практика преди 20 годин...

Днес лимфният масаж вече не е малко известна ниша, а една от най-обсъжданите тенденции в сферата на здравето. В своята практика аз съм била свидетел на следните ползи от лимфния масаж:

 

Ускорява: процеса на отслабване, на възстановяване от болести, спортни травми и операции

Придава: блясък на кожата

Балансира: имунитета

Откъс от "България в потури, но с цилиндър"

Някога, някога, чак в далечната 1880 година, по-точно – на 8 януари, княз Александър Батенберг организирал в двореца си в София н...

Изхвърля: токсините

Подобрява: храносмилането, болките в ушите, тонуса, оздравяването, съня

Понижава: тревожност и разстройства на нервната система; подуване; странични ефекти от лечение на рак; целулит; симптоми на настинка и грип; екзема; главоболие; симптоми на хроничен лимфедем; замъглено мислене; предродилни и следродилни симптоми; възпалено гърло; симптоми на автоимунни заболявания и състояния като болест на Крон, синдром на хроничната умора, фибромиалгия, Базедова болест, лаймска болест и лупус; и проблеми на щитовидната жлеза

Облекчава: запек, менструални болки и симптоми на перименопауза и менопауза

Лекува: възпаление

Ново издание на "България в потури, но с цилиндър"

Петя Александрова е позната на българския читател със своите стихосбирки и книги с любопитни истории от нашето минало, както и с множес...

Давам си сметка, че всичко това може би ви звучи прекалено хубаво, за да е истина, но ви уверявам, че резултатите от лимфния масаж са много реални – което е причина да бъде препоръчван от все повече лекари, включително онколози и рентгенолози. Те знаят, че лимфната система прави връзка с всички останали системи в тялото; тя има широк диапазон на въздействие върху здравето, защото е пръсната из цялото тяло.

Постоянното клетъчно обновление създава възможности за поява на нови, по-здравословни модели. Лимфният масаж ще направи връзка между вашите физически симптоми и емоционалното ви състояние. С редовното му практикуване ще се погрижи едновременно и за двете. Атакувайки корена на проблема, ще прогоните стреса и нежеланите симптоми. След лимфния самомасаж веднага ще изглеждате и ще се почувствате освежени както когато сте си взели вана или сте прекарали време в спа център.

Тези страници ще са вашият помощник, към когото можете да се обръщате всеки път, когато възникнат нежелани симптоми. Това е пълният комплект от моите най-добри серии от движения, стратегии, съвети и ритуали, които преподавам на семинари и извършвам всеки ден върху клиенти.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛИТСПОТ:

Изкуството срещу войната: Марк Твен и "Военна молитва" (СНИМКИ)

Откъс от "Децата на хълма", Дженифър Макмеън

Откъс от "Терапията", Себастиан Фитцек

Пролетта на емигрантите: Глава 4. Фейсбук – животът на емигрантката Теди

Откъс от "Лечебните адаптогени", Теро Исокаупила и Даниел Раян Бройда

Откъс от "Аделейд", Дженевийв Уилър

Пролетта на емигрантите: Глава 3. "В държавата става нещо"

Откъс от "Чаша, пълна с утеха" от Карън Хокинс

Откъс от "Плодовете зреят нощем", Неда Антонова

Пролетта на емигрантите: Глава 2. Мачлето - премиерът вкарва гол със задник

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com