Бъдете готови за най-тежката зима с Nokian Tyres

8893
 Бъдете готови за най-тежката зима с Nokian Tyres
Снимка: Nokian

Готови ли сте за зимния сезон? Някои метеоролози предричат мразовита зима с много сняг и лед. Ако предположенията им се сбъднат, то скиорите и сноубордистите ще бъдат доволни, но дали шофьорите ще са също толкова усмихнати? Компанията, която преди повече от 80 години създаде зимната гума – Nokian Tyres, е приготвила впечатляващи модели, с които ще пътувате безопасно за зимната си почивка.

Освен надеждно представяне при променливите метеорологични условия в Централна Европа, премиум гумите на финландския производител щадят околната среда благодарение на последните технологични разработки на компанията.

Nokian WR A4 за премиум спортни автомобили.

Моделът комбинира максимална стабилност в завоите и подобаващо сцепление през зимата. Превъзходно усещане за пътя и балансираност при шофиране в бързопроменящите се условия на цетралноевропейската зима. Nokian WR A4 реагира бързо и прецизно на корекциите на волана и същевременно запазва ниски нива на шум. Отличното поведение при завиване и надеждното сцепление с пътната настилка се дължат на последните иновации при създаване на автомобилни гуми.

Nokian WR D4 - шампион по отношение на сцеплението, чийто уникални иновации позволяват безопасно и балансирано шофиране на мокри и заснежени пътища. Това е и първата в света зимна гума, която предлага сцепление на мокро клас A по европейската скала за етикетиране на гумите. Последната технология на Nokian Tyres за оптимизиране на протекторните блокове и двойната силика смес дават контрол при завиване, здраво сцепление и превъзходна горивна ефективност.

Nokian WR SUV 3 – Отличникът върху сняг и киша, защитен с арамидна броня

Първата зимна гума в света, която покрива стандартите на най-високия възможен клас А (размер 265/50 R19 V) по официалната скала на ЕС по отношение на ефективното сцепление на мокра повърхност и икономия на гориво. Тази зимна гума може да намали спирачния път с до 18 метра на мокра настилка и да понижи разхода на гориво с до 0,6 л / 100 км. Направена от двойната каучукова смес със силика Twin Trac SUV Silica, тя гарантира невероятно сцепление през зимата, докато революционната Nokian Aramid Sidewall технология предпазва борда на гумата от дълбоките трапове и неочаквани препятствия, които предлага зимата.

Nokian Weatherproof и Weatherproof SUV – Отвъд четирите сезона

Иновациите през последните години превърнаха всесезонните гуми от компромис в първокласни продукти. И тестовете го доказват. Nokian Weatherproof предлагат първокласна безопасност, отлични характеристики и издръжливост за целогодишна употреба. Тази нова гама от всесезонни гуми съчетава надеждна безопасност през зимата с прецизната устойчивост при шофиране и стабилната управляемост на летните гуми Nokian. Всички размери са маркирани със символа „снежинка“ (3PMSF), който указва, че гумите са официално одобрени за зимна употреба. Търкалящите се с лекота гуми Nokian Weatherproof намаляват също така и разхода на гориво и емисиите на CO2.

Какво прави гумите на Nokian Tyres толкова безопасни

Взискателното шофиране през зимата изисква едно решаващо нещо: да можеш да спреш навреме (в неочакван момент). Ето защо премиум зимните гуми на Nokian Tyres съдържат в себе си иновации, гарантиращи безопасност, комфорт, икономичност и ниски нива на шум:

Технология на функционални ламели - Всеки блок и ламела на протектора имат специфична форма и конкретна функция, което допринася за отличното сцепление и управляемост на гумата. Използвана при Nokian WR A4.

Канали на централните блокове - Дълбоките и отворени канали на централните блокове увеличават сцеплението при екстремни зимни условия. Каналите ефективно изтласкват кишата и водата извън зоната на контакт на гумата с пътя, което предотвратява аквапланинга при киша и вода. Използвана при Nokian Weatherproof, Nokian Weatherproof SUV.

Индикатор за безопасно шофиране при зимни условия (WSI)

Цифрите върху повърхността на централната част на гумата показват остатъчната дълбочина на каналите на протекторите. Символът „снежинка“ на индикатора за безопасно шофиране при зимни условия (Winter Safety Indicator, WSI) остава видим до дълбочина на канала от четири милиметра. Ако снежинката се е износила, водачът трябва да закупи нови зимни гуми, за да си осигури достатъчна безопасност. Използван при всички модели Nokian WR.

Технология на шумопоглъщане в страниците

Специалната зона върху страницата на гумата спомага за филтрирането на шума и вибрациите от пътната повърхност и намалява шума в салона на автомобила. Използвана при Nokian WR A4, Nokian WR D4.

Технологията Aramid Sidewall – За

Повече здравина и издръжливост за SUV шофьорите, всички премиум SUV продукти на Nokian Tyres имат технологията Aramid Sidewall. Арамидните влакна в страниците на гумата я правят по-здрава и защитена от удари и прорези, които лесно иначе биха пробили гумата. Същият материал арамид се използва в авиационната и военната промишленост. За моделите Nokian Weatherproof SUV, Nokian WR SUV3.

Технология Coanda

Извитият, рамповиден дизайн на протекторните блокове върху вътрешното рамо насочва и ускорява потока вода от надлъжните в напречните канали. Отличните способности за предотвратяване на аквапланинг се запазват дори при износена гума. Използвана при Nokian WR A4.

Стабилизатори на протекторните блокове - разположени до средното ребро, заедно с надлъжните ребра на симетричния протекторен рисунък, подобряват управлението върху суха настилка и го правят по-стабилно и контролирано. Освен това те предотвратяват попадането на камъчета в каналите. Използвани при Nokian WR SUV3.

Рафинирани масла - При производството на гумите се използват само рафинирани масла и никакви токсични или карциногенни химикали. Nokian Tyres е пионер в опазването на околната среда в своята сфера и първият производител на гуми в света, който въвежда в производството си рафинирани нискоароматни масла. Използвани при всички продукти на Nokian Tyres.

Twitter  I YouTube I Facebook I LinkedIn

За Nokian Tyres

Nokian Tyres plc е основана през 1988 г., а корените на компанията могат да се проследят чак до 1898 г., когато е основана Suomen Gummitehdas Oy – финландска фабрика за гуми. Компанията е най-северният производител на гуми в света, чиято цел е да подпомага и улеснява безопасното шофиране при тежки условия. Компанията произвежда иновативни гуми за леки автомобили, камиони и тежки машини, подходящи за гористи или заснежени местности и региони с предизвикателни условия за шофиране през различните сезони.

През 2015 г., за компанията работят близо 4 400 души, като нетните ѝ продажби възлизат на около 1,4 милиарда Евро. Акциите на Nokian Tyres се търгуват на Хелзинкската фондова борса. Производствените бази се намират във Финландия и Русия. В централата, която се намира в Nokia, Финландия, се осъществява централизираното разработване на продуктите с помощта на тестове и прототипи. Заводите на Nokian Tyres произвеждат автомобилни и тежкотоварни гуми и рециклират материали за гуми на камиони. Съгласно изискванията на компанията, всички продукти се разработват и произвеждат с цел устойчивост, безопасност и екологичност през целия им жизнен цикъл.

Повече информация за Nokian Tyres може да откриете на адрес: www.nokiantyres.com 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com