Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява

6015
Намажете предното стъкло на колата с това и то няма да се замъглява
Снимка: unsplash

Запотяването на предното стъкло на колата пречи на видимостта на шофьора. Ако ви е омръзнало редовно да бършете стъклото си, има един изключително прост трик, който ще ви помогне да решите този проблем. Оказва се, че спасението от този проблем се намира близод до огледалото в банята - това е един козметичен продукт.

Трик против замъгляване на предното стъкло на колата

Ако нямате специален продукт, можете да използвате обикновена пяна за бръснене.Тя съдържа повечето от необходимите компоненти, които също се добавят към професионалните продукти.

Само 2 лъжици от това и фаровете на колата ще заблестят от чистота

Нанесете пяната на много тънък слой и оставете за две минути – не чакайте да изсъхне напълно и избършете със суха кърпа без мъх. За да предотвратите изсъхването на пяната, третирайте едно по едно автомобилните стъкла.

Почистване на предното стъкло отвън

Откажете се от идеята да използвате неподходящи домакински химикали, например гелове за миене на съдове. Практиката показва, че въпреки че се справят със замърсяването, те оставят след себе си ирисцентен филм, който влошава оптичните свойства на стъклопакета. По-добре е да използвате следните варианти:

Амоняк - ефективен и достъпен вариант, основното е да не го използвате за измиване на вътрешни повърхности, миризмата е твърде силна и остра. В допълнение, продължителното вдишване на амонячни пари води до влошаване на здравето, което е изключително опасно по време на шофиране.

Продукти за прозорци и огледала - по правило те съдържат амоняк, но в малки концентрации, така че няма неприятна миризма. Допълнително се използват компоненти, които ефективно разтварят дори стари петна и възстановяват оптичните характеристики на стъклопакета. Това не е твърде скъп, но същевременно е доста ефективен вариант.

Специализирана автомобилна химия - съставът е насочен към премахване не само на „битови“ замърсители, но и на разтваряне на остатъци от петролни продукти, масла и други вещества, характерни за транспорта и пътищата. Това е най-добрият вариант за измиване на предното стъкло на вашия автомобил. Високата цена се компенсира и оправдава от идеалния резултат. Между другото, тези състави са категорично препоръчителни, ако на превозни средства са монтирани тонирани стъкла. Въпреки максималната ефективност, автохимическите продукти не използват компоненти, които могат да надраскат стъклото или да доведат до неговото увреждане, което е възможно при използване на домакински продукти.

Важно е да използвате не само висококачествени химикали, но и кърпички. Те са тези, които абсорбират разтворената мръсотия. С обикновен парцал няма да можете да я съберете, а просто ще я размажете. Най-добрите варианти са хартиени кърпи за еднократна употреба или микрофибър.

Още: Всеки опитен шофьор има тази подправка в колата си - разберете коя е

 

 

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТОМОБИЛИЗЪМ:

Градските бижута Джули и Мартен в динамиката на града (ВИДЕО)

Какво отличава гумите за SUV от тези за леки автомобили?

Как рентакар компаниите подготвят автопарка си за зимата

Вечерта напръскайте стъклото на колата с това и през нощта то няма да замръзне

Ако чистачките на колата са замръзнали, полейте ги с това

Четири неочаквани премиери на Honda у нас

Предимства и рискове при залог на автомобил

Най-често срещаните шофьорски навици, които повреждат автомобила сериозно

Мото екипировка от Oxford

На две колела: Не пренебрегвайте мотопанталоните и моторъкавиците

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com