Доминираща победа за Хамилтън, втори остана Розберг

10101
Доминираща победа за Хамилтън, втори остана Розберг

Пилотите на Mercedes записаха първа двойна победа за сезон 2014, като Хамилтън доминираше цялото състезание. Фетел и Red Bull започват да влизат в час и да намират скоростта си, но като цяло състезанието бе изключително скучно.

Люис Хамилтън стартира първи и завърши първи, след като само за една обиколка колоната бе водена от Нико Хюлкенберг при смените на гуми. Иначе Хамилтън нямаше абсолютно никакви проблеми в течение на всичките 56 обиколки, за да запише името си сред победителите в сезон 2014. Втори остана съотборникът му Нико Розберг, който обаче бе преследван през цялото състезание на много близко разстояние от Себастиан Фетел. Гигантската разлика между Mercedes и останалите от първото състезание в Австралия се запазва, тъй като разликата между Хамилтън и Фетел (първи и трети) на финала бе над 25 секунди. Определено може да се каже обаче, че Red Bull и Фетел постепенно намират формата и скоростта си, като след втората смяна на гумите Фетел бе под 1 секунда и имаше опит за изпреварване срещу Розберг, който обаче не успя. Въпреки това Red Bull върви в правилната посока и ще намери форма си, а гигантските проблеми от предсезонните тестове сякаш са на половин година разстояние, а не само на месец. За нещастие Даниел Рикиардо, който направи чудесен старт и изпреварви съотборника си Фетел на старта (в последствие 4-кратният световен шампион си върна позицията), продължава да е преследван от жесток карък. В самото начало на състезанието стана ясно, че датчикът, който следи дебита на гориво (и заради който бе дисквалифициран от втората си позиция в Австралия), е отказал. Много е вероятно да бъде дисквалифициран и след този старт, но това няма да има никакво значение, тъй като при третата смяна първо механникът на предна лява гума не затегна гайката, а след това се счупи предното му крило.

Хамилтън стартира първи на "Сепанг" в неделя

Люис Хамилтън (Mercedes) ще стартира първи утре на пистата „Сепанг", след като днес стана първи на квалификацията в Малайзия. Вт...

Нищо добро за тифозите в този старт. Най-големият позитив е, че Алонсо финишира четвърти. Но е очевидно, че Ferrari нямат нужната скорост. В първия старт Алонсо стартира пети и завърши пети, като не изпревари никого на пистата. Сега отново стартира пети и вървеше пети през по-голямата част от състезанието, като придвижването му с едно място по-напред се дължи единствено на проблемите на Рикиардо, а не на изпреварване, което да е направил той. Състезанието на Райконен беше кошмарно. Инцидент с Магнусен в началото спука задната му дясна гума, което го смъкна на последно място. Оттам той успя да стигне само 12-та позиция на финала.

Нищо запомнящо се и от McLaren. Магнусен бе наказан с 5 секунди, но това не бе решаващо за неговата 9-та позиция на финала. Просто неговият болид нямаше нужната скорост. Бътън се справи по-добре, финиширайки 6-ти, но основно заради това, че нямаме силно изявен отбор в средата. Нищо запомнящо не предложи и дуото на Williams. Ботас бе звездата на първия старт в Австралия, но сега той и съотборникът му нямаха скорост. Въпреки това събраха ценна точки със 7-мо и 8-мо място (Маса и Ботас). Последната точка взе новакът Даниел Квият.

Отпаднаха двата болида на Sauber, както и Пастор Малдонадо с Lotus. Съотборникът му Ромен Грожан стигна до финала на 11-та позиция, което може да се определи като голямо постижения за силно затруднения отбор.

Като цяло състезанието може да се определи като изключително скучно. Очакваниято и надеждите ми за съспенс през 2014-а не се оправдават до момента. Дано Red Bull по-бързо намерят нужната им скорост, за да има интрига за победата.

Дисквалифицираха Даниер Рикиардо от GP на Австралия

Днес Даниер Рикиардо направи страхотно представяне в домашното си състезание, но радостта му бе помрачена няколко часа по-късно. Той и ...

Автор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт