Hyundai Shell World Rally Team e готов за 2014-а

26432
Hyundai Shell World Rally Team e готов за 2014-а

На специално събитие във Франкфурт Hyundai представи своя i20 WRC в състезателните му цветове, обявявайки и решението си за създаване на „N“ моделна гама от спортни серийни модели. Тези автомобили ще разчитат на технологии, които ще бъдат разработени на база опита, който компанията натрупва във WRC.

 

Тимът на Хюндай подписа с Тиери Ньовил

Белгиецът Тиери Ньовил подписа с тима на „Хюндай” и вече е водещият им пилот в Световния рали шампионат (WRC). Корейците се...

Рали автомобилът i20 ще изглежда така през състезателния сезон 2014. На събитието бяха и пилотите на отбора Тиери Ньовил, който ще е водещият в дуета. Втори пилот на заводския отбор ще е Юхо Ханинен. Част от Hyundai Shell World Rally Team ще са Дани Сордо и Крис Аткинсън, които ще участват само в няколко кръга през 2014-а.

Обозначението „N“ за серийните спротни модели на марката идва от техническия център на компанията, намиращ се в град Намянг (Namyang), Южна Корея, макар подразделението да е базирано в Алзенау край Франкфурт, където е щаб квартирата на WRC отбора.

Първият "N"-обозначен автомобил ще е „горещ“ i20, чиято поява е планувана за 2015 г.Вероятно след него ще се появят по-мощни версии на Genesis Coupe и Veloster Turbo.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Мотоспорт