Музика на Пиацола и Гершуин в Европейския музикален фестивал с дуото Веско Пантелеев - Ешкенази - Людмил Ангелов

1716
Музика на Пиацола и Гершуин в Европейския музикален фестивал с дуото Веско Пантелеев - Ешкенази - Людмил Ангелов
Снимка: Кантус Фирмус

Точно пет години след успешната премиера на CD албума „Танго“ в „Европейски музикален фестивал“, брилянтните наши музиканти Веско Пантелеев – Ешкенази (цигулка) и Людмил Ангелов (пиано) се събират на една сцена с нов творчески проект. „Пиацола и Гершуин“ се нарича концертът, който те ще представят в 21-вото издание на „Европейски музикален фестивал“ на 26 май в зала „България“ от 19:30 ч. Събитието отбелязва 100-годишнината от рождението на великия аржентински майстор на тангото, която се чества навсякъде по света през 2021 г. В програмата са събрани великолепни аранжименти за цигулка и пиано на някои от любимите песни на Гершуин, като I Got Rhythm, Someone to Wacht Over Me и Embraceable You, а също страстните танга на Астор Пиацола Libertango, Oblivion, Vuelvo al sur и др. В допълнение ще звучи и музика от Ариел Рамирес – известният аржентински композитор и автор на „Креолска меса“, също във връзка с годишнина от рождението му. „Европейски музикален фестивал“ 2021 се провежда с подкрепата на Столичната община, като част от Календара на културните събития на града. Съорганизатор на форума е Министерството на културата, а за реализацията на концерта партнира също Софийската филхармония.

Дуото Веско Пантелеев – Ешкенази – Людмил Ангелов съществува от 1995 година. Всеки от двамата музиканти има ярка индивидуалност и развива своя блестяща самостоятелна кариера. Дуото се събира периодично за различни творчески проекти, които са винаги възторжено приети от публиката и критиката. Ансамбълът концертира в много градове на Европа и България и издава няколко албума.

„Европейски музикален фестивал“ 2021 с целогодишна програма от атрактивни концерти и дигитални събития

„Кантус Фирмус“ представя 21-вото издание на „Европейски музикален фестивал“, което за първи път в историята на...

Цигуларят Веско Пантелеев – Ешкенази е концертмайстор на елитния  Концертгебау оркестър в Амстердам от 1999 г. Концертирал е в Европа, САЩ, Южна Америка, Индия, Китай и е участвал във фестивали като „Мидем“ в Кан, „Монпелие“ и „Атлантик“ (Франция), в Нант и Реймс, Новогодишния музикален фестивал в София, „Европейски музикален фестивал“, „Варненско лято” и „Аполония”. Веско Пантелеев - Ешкенази е свирил като солист с Кралския Концертгебау оркестър, Лондонския филхармоничен оркестър, Английския камерен оркестър, Филхармоничния оркестър на Монте Карло, Софийската филхармония, Оркестъра на Класик ФМ радио, Симфоничния оркестър на Мексико сити, Холандската филхармония, Пражкия симфоничен оркестър, Ирландския национален симфоничен оркестър, Баховия камерен оркестър – Берлин и др.

Пианистът Людмил Ангелов е изнасял рецитали, концерти c камерна музика и е бил солист на реномирани оркестри, под палката на световноизвестни диригенти. Свирил е на сцената на престижни зали като Берлинската филхармония, „Музикферайн“ във Виена, „Концертгебау“ в Амстердам, „Плейел“ и „Гаво“ в Париж, „Линкълн Център“ в Ню Йорк, „Ла скала“ в Милано,  „Алте Опер“ във Франкфурт,  „Херкулес” в Мюнхен, BOZAR в Брюксел, KKL в Люцерн, Операта в Монте Карло, Цюрихската опера, „Аудиторио Насионал“ в Мадрид, залата на  Московската консерватория, Националната филхармония и Националната опера във Варшава, залата на KBS в Сеул и много други. Реализирал е записи за компаниите RСА, Gega New, Pentatone, Danacord, Non Profit Music, Toccata Classics, Hyperion, Vela Records и Virginia Records. Компактдискът му с Ронда и Вариации на Шопен е награден от Националния Шопенов институт във Варшава с отличието „Grand Prix du Disque Chopin“.

Билетите за концерта „Пиацола и Гершуин“ са в продажба на касата в зала „България“ и онлайн на www.ticketsbg.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Христо Йоцов и ALL STAR BIG BАND със специален концерт на 22 април

Любо Киров е обявен за топ знаменитост на списание "Forbes"

Тейлър Суифт пусна нов двоен албум "The Tortured Poets Department" (ВИДЕО)

Новият албум на Pearl Jam: Добрата стара банда с ново звучене (ВИДЕО)

50 години на сцената: Орлин Горанов празнува с турне и бляскав спектакъл в зала 1 на НДК

Братята Cavalera ще разтресат София на 15 юли

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com