ДАНС влезе в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив (ОБНОВЕНА)

9770
ДАНС влезе в УМБАЛ "Св. Георги" - Пловдив (ОБНОВЕНА)

ДАНС проверява УМБАЛ ”Свети Георги” – Пловдив, съобщиха за Topnovini.bg от болницата. От лечебното заведение поясниха, че заповедта за проверка е получена в понеделник.

След като акцията приключи, ще бъде съобщено кои точно отделения са посетени от служителите на Агенцията по сигурността.

 ДАНС извършва рутинна проверка в УМБАЛ „Свети Георги” в Пловдив, няма никаква акция. Това каза „Фокус” проф. д-р Карен Джамбазов, управител на болницата. По думите му, двама служители от ДАНС, със заповед, проверяват търговската дейност на болницата за периода 2013-2014 година. Проверяват се обществени поръчки, договори за наем и др. Проверката е започнала в понеделник и ще продължи до петък. „На мой въпрос дали има сигнал, ми беше отговорено отрицателно и че става въпрос за рутинна проверка”, каза д-р Джамбазов.

На въпрос дали самият министър има информация за нередности в УМБАЛ "Свети Георги", Москов отговори, че това е болница с едни от най-сериозните и тежки задължения.

В кулоарите на парламента министърът на здравеопазването Петър Москов пък коментира, че няма информация относно акцията на ДАНС.

УМБАЛ “Свети Георги“ Пловдив и ЕVN България откриха реновиран хирургичен комплекс в Клиниката по детска хирургия

Днес представители на ръководствата на УМБАЛ “Свети Георги“ и ЕVN България прерязаха лентата на изцяло обновения хирургичен...

Министърът посочи, че няма допълнителна информация, а и ДАНС не са длъжни да му предоставят такава.

"Отделен е въпросът, че ръководството на болницата претърпя доста промени, има нов председател на борда на директорите. Резултатът към края на миналата година е около 4 млн. лева печалба за годината. На фона на общото задължение от 20 млн. лева, трупано през годините, това е добра тенденция", посочи здравният министър.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com