X
 
 

Избягал от турски затвор е задържан с над 5 кг наркотици в габровско село

6899 0
photo of Избягал от турски затвор е задържан с над 5 кг наркотици в габровско село
Снимка: Божилова
Един турски гражданин и две жителки на Столипиново бяха задържани на 19 август с около 300 грама хероин в Пловдив. С техния арест, обаче, последват действия, които показват как добрата координация между службите може да даде резултат. Буквално минути, след като пловдивската полиция подава на колегите си в Габрово информация за количества наркотик в габровското село Гиргини и заподозряно лице, екип от габровски криминалисти тръгва на посочения адрес. Пред къщата на заподозрения те го засичат в лек автомобил „Мерцедес”, а последвалите развития навеждат на мисълта, че се е готвел да бяга. На задната седалка на заподозрения, 62 годишен, е открита опаковка с 1 кг кокаин.  Заподозреният, който е съучастник на турския гражданин, задържан в Пловдив, не е оказал съпротива и дори е съдействал на криминалистите да открият останалото количество- 4 700 грама хероин, заровени на 40 см дълбочина в двора на къщата му.

Задържаният Веселин Н. няма криминално минало в България, но през 2014 година е задържан на изхода от Турция на КПП Капъкуле с 11 кг хероин. Осъден е на 9 години затвор, на практика е излежал 4 г. По неофициална информация, все още се води избягал от затвора в съседната ни страна, макар че там нямали сериозна практика да връщат обратно чужденци. Той е от Враца, но доста години се подвизава в Габрово. Строителен предприемач от близкото минало, фалирал, после е един от съдружниците, закупили габровския хлебозавод, който отново е бил доведен до фалит. Предполага се, че с турския гражданин, задържан в Пловдив, са лежали заедно в турски затвор. След арестите в Пловдив турчинът е с обвинение по чл. 354 ал. 1 и е зад решетките, двете столипински фризьорки, задържани при същата акция, са пуснати под гаранция от 3 000 лв всяка. Спрямо задържания в габровското село Гиргини предстои предявяване на обвинение по същия член, но за особено големи количества. По закон може да получи присъда затвор от 5 до 15 години и сериозна глоба. На пазарни цени кокаинът, намерен в колата му, би се продал за 120 000 лв. За цената на хероина се чака анализът на чистото вещество в него.

Информация за съвместната полицейска акция дадоха на брифинг днес директорите на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев и на ОД на МВР-. Пловдив ст. комисар Борислав Муеров. Операцията и досъдебното следствие са под надзора на Окръжна прокуратура- Пловдив.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Последно в Актуално