X
 
 

Избягал от турски затвор е задържан с над 5 кг наркотици в габровско село

7223 0
photo of Избягал от турски затвор е задържан с над 5 кг наркотици в габровско село
Снимка: Божилова
Един турски гражданин и две жителки на Столипиново бяха задържани на 19 август с около 300 грама хероин в Пловдив. С техния арест, обаче, последват действия, които показват как добрата координация между службите може да даде резултат. Буквално минути, след като пловдивската полиция подава на колегите си в Габрово информация за количества наркотик в габровското село Гиргини и заподозряно лице, екип от габровски криминалисти тръгва на посочения адрес. Пред къщата на заподозрения те го засичат в лек автомобил „Мерцедес”, а последвалите развития навеждат на мисълта, че се е готвел да бяга. На задната седалка на заподозрения, 62 годишен, е открита опаковка с 1 кг кокаин.  Заподозреният, който е съучастник на турския гражданин, задържан в Пловдив, не е оказал съпротива и дори е съдействал на криминалистите да открият останалото количество- 4 700 грама хероин, заровени на 40 см дълбочина в двора на къщата му.

Задържаният Веселин Н. няма криминално минало в България, но през 2014 година е задържан на изхода от Турция на КПП Капъкуле с 11 кг хероин. Осъден е на 9 години затвор, на практика е излежал 4 г. По неофициална информация, все още се води избягал от затвора в съседната ни страна, макар че там нямали сериозна практика да връщат обратно чужденци. Той е от Враца, но доста години се подвизава в Габрово. Строителен предприемач от близкото минало, фалирал, после е един от съдружниците, закупили габровския хлебозавод, който отново е бил доведен до фалит. Предполага се, че с турския гражданин, задържан в Пловдив, са лежали заедно в турски затвор. След арестите в Пловдив турчинът е с обвинение по чл. 354 ал. 1 и е зад решетките, двете столипински фризьорки, задържани при същата акция, са пуснати под гаранция от 3 000 лв всяка. Спрямо задържания в габровското село Гиргини предстои предявяване на обвинение по същия член, но за особено големи количества. По закон може да получи присъда затвор от 5 до 15 години и сериозна глоба. На пазарни цени кокаинът, намерен в колата му, би се продал за 120 000 лв. За цената на хероина се чака анализът на чистото вещество в него.

Информация за съвместната полицейска акция дадоха на брифинг днес директорите на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Йордан Рогачев и на ОД на МВР-. Пловдив ст. комисар Борислав Муеров. Операцията и досъдебното следствие са под надзора на Окръжна прокуратура- Пловдив.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 14 ноември

Овен През този ден не почивайте на стари лаври. Ще може да бъдете спокойни за добрия ви имидж, ако положите достатъчно усилия.  Телец Денят...