X
 
 

Мащабна полицейска акция през уикенда по нощните заведения в Пловдив

1601 2
photo of Мащабна полицейска акция през уикенда по нощните заведения в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Специализирана полицейска операция за проверка на питейни и увеселителни заведения е проведена през изминалия уикенд в Пловдив. Тя е била по разпореждане на новия директор на ОД МВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев. Той пое поста само преди седмица от старши комисар Атанас Илков, който бе преназначен за директор в Кърджали.

В хода на акцията между 23.30 часа на 10 август и 4.30 часа на 11 август са проверени 134 обекта и 686 души. Трима непълнолетни са установени в нощни заведения след 22 часа без придружител. За нарушение на Закона за защита от шума в околната среда е съставен един акт и други 10 по общинските наредби за осигуряване на обществения ред.

Спрени са общо 318 моторни превозни средства. Констатирани са 37 нарушения на Закона за движение по пътищата, като в три от случаите водачи са били под въздействие на алкохол или наркотични вещества. Документирани са и други 25 нарушения по Закона за българските документи. Общо служителите са съставили 46 акта и издадели 30 глоби с фиш. С протоколи по Закона за МВР са предупредени 33 лица. Образувани са 5 досъдебни производства, четирима са били задържани с полицейски заповеди. В акцията са участвали екипи на полицията, РДПБЗН и ТДНАП.

Втора седмица протест срещу избора на Иван Гешев за нов главен прокурор в Пловдив

Между 150 и 200 пловдивчани се събраха тази вечер пред сградата на прокуратурата на пл. "Съединение" в знак на протест срещу избора на ...

Същевременно днес новият директор на ОД МВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев се срещна с кмета на Пловдив Иван Тотев. Двамата декларираха готовност общината и областната дирекция на МВР да продължат да работят съвместно за осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите.

„Сред основните ни приоритети като ръководство на Община Пловдив винаги е била подобряване сигурността на пловдивчани и гостите на града. Непрекъснато увеличаваме инвестициите в тази сфера“, подчерта кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Като пример този посочи обновеният и разширен оперативен център на ОП „Общинска охрана“, както и внедрената преди година и половина  видеосистема на МВР, която чрез камери следи 11-е входно-изходни артерии на Пловдив. Проектът на стойност 320 000 лева бе финансиран със средства от бюджета на Община Пловдив.

По време на разговора бе обсъдена и възможността  за закупуването на допълнителни камери за следене на скоростта, с помощта на които да се противодейства на пътно-транспортните произшествия в града. На срещата бе коментирана и работата на Общинска полиция, като бе подчертана ролята й за опазването на обществения ред във важни и невралгични зони като централната градска част, включваща Главната улица, Стария град, квартал „Капана“, Цар Симеоновата градина и други посещавани места.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 6 дена Профил на трол?
    И кога ще има акция по морето, та да се проверят Очите, Ушите и всички останали органи ! Там след въпроса "Ся ко шъ праим" ще се изсипват пачки ...
  • Анонимен 1 Анонимен преди 6 дена Профил на трол?
    И кмета поиска ли си "неговите 10%" ?
Последно в Актуално