Обявено е бедствено положение в село Белозем

4677
Обявено е бедствено положение в село Белозем

Бедствено положение е обявено тази сутрин в пловдивското село Белозем, община Раковски. Ситуацията в населеното място е сложна след обилните валежи. 40 къщи са наводнени и много дворове са под вода, информира bTV.

Поройният дъжд е наводнил квартала около жп гарата и десетина дворове и приземни етажи на къщи. Водата е около 50 см. и са затворени са три улици, съобщава "Дарик".

Карлово обяви частично бедствено положение

Община Карлово обяви частично бедствено положение заради заради интензивните валежи днес. Това съобщи заместник-кметът на общината Анто...

Цяла нощ техника на пожарната, екипи на аварийно-спасителни дейности и ВиК са опитвали да помагат и да разчистват един от запушените канали около жп линията. Усилията им обаче за момента са без резултата и нивото на водата не може да спадне.

3 пожарни автомобила са се включили в изпомпването на водата. Те се опитват да прехвърлят водата от запушения участък в друг канал.

Бедственото положение е обявено снощи около 23.00 часа и е частично за община Раковски, единствено за кметството в Белозем. Предстои след заседание на кризисния щаб тази сутрин да бъде решено дали ще бъде отменено. Постепенно обстановката се нормализира.

"Положението не е драматично, няма опасност за населението”, обясни пред "Фокус" кметът на община Раковски Иван Антонов.

Обявиха бедствено положение в пернишкия квартал "Рудничар"

Три къщи пропаднаха в изкопани под тях незаконни рудници за добив на въглища в пернишкия квартал "Рудничар". Едната от сградите е обя...

"Най-добрата новината е, че в момента не вали, но ситуацията се подобрява по-бавно, отколкото ни се иска”, каза още той. По думите му очакванията са по-късно днес бедственото положение в Белозем да бъде отменено.

Предприети са превантивни мерки в областите, където се очакват най-интензивни валежи. Това съобщи пред агенцията гл. инспектор Тошко Бързилов, началник на отдел Национален оперативен център в ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. Той увери, че екипите на пожарната имат готовност да реагират при усложняване на обстановката.

Бързилов уточни, че там където е необходимост екипите са в 24 дежурство. Също така има готовност в рамките на 30 минути да бъдат събрани допълнителни сили и средства, за да може да предприемат действия ако възникне такава необходимост. Бързилов допълни, че създадените отряди за специализирани оперативни дейности за тежка намеса в големите области са в пълна готовност.

Най-високата степен на опасност от валежи – код "червено", е в сила днес за Бургаска област. Очакват се бурен вятър, интензивни валежи и бурно вълнение на морето. Според Националния институт по метеорология и хидрология там се очаква дъжд от 70 литра на квадратен метър, предаде БНР.

Обявиха бедствено положение в Тексас

Американският президент Барак Обама подписа декларация, с която обяви бедствено положение и заповяда евакуация за районите в Тексас, п...

Оранжев код е обявен за областите Варна, Шумен, Ямбол и Сливен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пловдив