„Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив 2021” с пъстра и красива изложба

1834
„Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив 2021” с пъстра и красива изложба
Снимка: община Пловдив

Първите деца, преминали обучение в „Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив 2021” откриха пъстра и красива изложба с благотворителна кауза. Красивите творби на талантливи пловдивски деца от първия випуск, преминали обучение в „Занаятчийско училище за деца в Старинен Пловдив” – 2021, са подредени в Галерия „Занаяти” на Регионална занаятчийска камара-Пловдив на ул.“Д-р Вълкович“ № 3,етаж I.  

В проекта на отдел „Култура, археология и културно наследство” на община Пловдив в партньорство с Регионална занаятчийска камара, финансиран от Министерство на културата, е предвидено всеки етап от обучението да завършва с изложба. Участниците и организаторите решиха, тази първа изложба не просто да покаже сръчните ръце, красотата на занаятите и креативността на пловдивските деца, но и да бъде подчинена на благородна кауза и събраните средства от продажбата на предметите да бъдат дарени за изграждане на Клиника по педиатрия в Пловдив.  

Община Пловдив: Решението да бъде свален спектакълът "Аз, досадникът" е на организаторите

Промяната на наемите на общински зали е възможна само след решение на Общинския съвет. Такова решение за намаляване не е вземано. Това ...

Изложбата „Деца творят за деца“ бе открита вчера в Деня на детето – 1 юни от заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов, Председателят на Регионална занаятчийска камара Пловдив – Тони Симидчиева и доц.д-р Нарцис Калева – Ходжева – Завеждаща отделението по Детска ендокринология към Клиниката по педиатрия и генетични заболявания, УМБАЛ „Св. Георги”.  

„Щастлива съм да видя толкова много здрави, усмихнати и талантливи деца на едно място. От името на проф. д-р Иван Иванов, на целия екип на Клиниката по педиатрия и генетични заболявания в УМБАЛ „Св. Георги”, т.нар. Детска клиника, изказвам огромната ни благодарност за благородната инициатива. И вярвам, че сред вас, мили деца, има бъдещи лекари, сестри и хора, които ще лекуват в модерна, красива, съвременна нова сграда на детската клиника и онкохематологията в Пловдив.“, каза доц. Калева – Ходжева.  

Зам.-кметът на Пловдив Пламен Панов откри 7-ия Национален ученически конкурс по актьорско майсторство

Днес бе дадено началото на престижния Национален ученически конкурс по актьорско майсторство, който Националната гимназия за сценични и...

„Благодаря на децата и на техните родители! Най - напред за това, че се включиха в проекта, че насърчават обучението на децата в творчество, че участват в този важен процес по опазване на съкровищницата на българските занаяти и че възпитават децата си в любов към красивото. Щастлив съм, че занаятчийското училище се радва на огромен интерес от страна на родители и деца. В проекта бе разписано през цялата година да бъдат обучени 100 деца. Още в първия етап тази бройка е вече достигната. Видяхме и по време на обучението, че децата са изключително мотивирани, ентусиазирани и искрено се забавляват, овладявайки тънкостите на занаятите и изработвайки стъпка по стъпка свое собствено занаятчийско произведение, под вещото ръководство на известни в страната и чужбина майстори от Регионалната занаятчийска камара – Пловдив. Благодаря ви за благородния жест днес в подкрепа на Детска клиника. Успех на изложбата!“ каза заместник-кметът Пламен Панов.  

След откриването, родителите бързо изкупиха огромна част от изложените предмети. Всички желаещи да се включат в подкрепа на каузата могат да посетят в делничните дни Галерия „Занаяти“ (ул. „Д-р Вълкович“ № 3).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЛОВДИВ:

Инцидент или насилие: Дете е със счупени зъби след посещение в детски център

Електрохолд отвори първия си клиентски център в Пловдив

Кметът на Пловдив глобен за мръсния въздух, предстои дело в Страсбург

Кална вода тече от чешмите на хората в Брестовица

Кметът на Пловдив се срещна с децата от „Арт Войс Център“

Изготвят Пътна карта на сроковете на ремонтите около „Модър-Царевец“ в Пловдив

Стотици мъртви риби изплуваха в Гребната база в Пловдив (ВИДЕО)

Шофьор остана без книжка, а "паяк" без номера: Проверката показа кой е прав

Суша: Олимпийският гребен канал в Пловдив не може да се напълни

Моторист е в тежко състояние след катастрофа в Пловдивско

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com