АБВ стартира подписка срещу решението на ДКЕВР за повишаване на цената на парното в Плевен

1945
АБВ стартира подписка срещу решението на ДКЕВР за повишаване на цената на парното в Плевен
Снимка: Actualno.com/Милена Славкова

Подписка срещу решението на Комисията за енергийно и водно регулиране за повишаване на цената на парното в Плевен стартира регионалната структура на партия АБВ в областта. Пунктът за събиране на гражданския вот срещу увеличената стойност на услугата е разположен пред сградата на ДКТ „Иван Радоев” и ще функционира до 27 април. Само за един час над 500 души се обявиха срещу решението на регулатора за близо 30-процентното увеличение на цената на топлоенергията в града.

Инициирането на подписка по въпроса подкрепиха и лидерът на Алтернатива за българско възраждане Константин Проданов, зам.-председателят на политическата сила Христо Михайлов и членът на изпълнителното й бюро Румен Петков. „Настояваме за незабавно преразглеждане на тарифата, приета през месец април от КЕВР, както и за оставката на самата комисия. Причината за това е, че комисията, вземайки своите решения, се ръководи повече от политически мотиви, отколкото от експертни и социални такива“, се казва в текста на декларацията, която хората масово подкрепят.

Две априлски сметки ще получат абонатите на столичната "Топлофикация"

Абонатите на столичната "Топлофикация" ще получат две сметки за април - със старата и с новата по-висока цена на отоплението. Това пре...

В документа се посочва още: „Ние, гражданите на Плевен, заявяваме категорично, че при това увеличение ще изпаднем в невъзможност да заплащаме текущото си потребление от топлоенергия. Също така считаме, че тази висока цена пряко спира икономическото и социално развитие на града ни, а именно: ще се увеличи задлъжнялостта на обществените заведения към дружеството, като това ще рефлектира пряко върху самите нас, а по отношение на бъдещите инвестиции в града – считаме, че същите ще намалеят, а настоящите ще бъдат изтеглени.

При 99% внос на газ от „Газпром експорт“ АД, настояваме държавата незабавно да създаде експертна група за прозрачни и открити преговори с дружеството. Също така и за цялостна проверка на дружество „Булгаргаз“ ЕАД, което е преди всичко държавно и основната му функция е да представлява държавата, т. е. обществото, а не да се държи като частен монополист.

Подписката настоява и за цялостна следприватизационна ревизия на „Топлофикация Плевен“ ЕАД.

Пред журналисти, отразили старта на инициативата, членът на ИБ на АБВ Румен Петков отправи и публичен въпрос към представителите на другите политически сили от региона. Той попита защо ГЕРБ и БСП мълчат по въпроса с увеличената цена на топлоенергията. Особено като се вземе предвид и факта, че регионалната структура на социалистите в Плевен има свой представител в комисията - регулатор.

„Топлофикация София” включва отново отоплението в столицата

Поради настъпилото застудяване, наличието на три последователни дни със средноденонощна температура по-ниска от 12 градуса и метеоролог...

Според председателят на Алтернатива за българско възраждане Константин Проданов пък, има основание да се смята, че решението на КЕВР няма реална обосновка и е взето в нарушение на ясно разписани от държавата процедури. По думите му, то трябва да бъде обект на интерес и от страна на прокуратурата. „Никой не може да ме убеди, че решението за увеличение на цената на топлоенергията, което се случи два дни след изборите, не е направено в услуга на спечелилата политическа сила“, посочи той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика