"Атака" се махна от Комисията за промени в Конституцията

5889
"Атака" се махна от Комисията за промени в Конституцията
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на "Атака" няма да изпрати свои представителите в новосъздадената парламентарна комисия, която ще се занимава с промените в конституцията. Това съобщи лидерът на партията Волен Сидеров на брифинг в кулоарите на парламента, предаде БГНЕС.

Сидеров обяви, че "Атака" няма да участва в работата по промените в Конституцията, защото предложените промени според него са лобистки и преследват определена цел. "Това е крачка към повече тоталитаризъм, а не към демокрация и не виждам за нужно да имаме представител в тази комисия", обясни Сидеров.

Комисията за промените в конституцията беше създадена миналата седмица, като за член от "Атака" беше излъчен юристът Явор Нотев. В програмата за работата на парламента вече има включено решение за изтеглянето на Нотев от състава на комисията.

Лидерът на "Атака" коментира и гласуването по предложението за прекратяване на договорите за концесия на злато, ценни и редки метали, като отправи укор към депутатите на ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт, че не са подкрепили проекторешението, но не са взели думата за изказване и по никакъв начин не са аргументирали решението си.

Според Сидеров фирмата концесионер има много нарушения и дори да заведе дело при евентуално прекратяване на договорите с нея, това дело ще бъде спечелено от страната ни при добра защита. Същевременно какъвто и да е размерът на инвестицията от страна на държавата в развитие на този сектор, тя ще се оправдае многократно от печалбата от разработването на златните залежи след това, считат от "Атака".

Д. Гочев: Освен промени в Конституцията съдебната система се нуждае и от организационни мерки

Твърдо съм убеден, че проблемите, които стоят пред съдебната система, трябва да бъдат разрешавани и по друг начин, освен чрез промени в...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика