Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков

2734
Атанасов с нови разкрития за Калин Стоянов, не отговори ясно дали ПП-ДБ е плътно зад Бойко Рашков
Снимка: БГНЕС

Със случая "Живко Коцев" се опитват да дискредитират ПП-ДБ, че сме организатори на контрабанда. Разработката на ДАНС почнала преди година - тогава Живко Коцев не е бил главен секретар на МВР, срещу кого тогава е била разработката? Разпитани са двама служители на МВР, кандидати за поста главен секретар. Това заяви председателят на ДСБ Атанас Атанасов.

Братът на Петя Банкова (арестуваната директора на Агенция "Митници"), Стефчо Банков (който е върнат на работа от съда като съветник на Калин Стоянов, след като Бойко Рашков го освободи), е образувал две досъдебни производства срещу Калин Стоянов - когато Банков беше начело на "Вътрешна сигурност" в МВР, продължи Атанасов и се изясни: Едното - че Стоянов живеел в засекретена квартира, което е абсолютно нарушение. Второто - че има връзки с Николай Филипов, по прякор Ники Митничаря. Случайно ли е, че след това почва разработка на ДАНС срещу Банкова, попита Атанасов. Но на въпрос, че чак след протеста срещу БФС ПП-ДБ публично свалиха доверие от вътрешния министър Калин Стоянов, Атанасов отрече.

Още: Делото-шамар на Калин Стоянов срещу BIRD е безобразно: Говори Стояна Георгиева (ВИДЕО)

Кой трябва да профилактира купувачите на гласове? На първо място с политическата отговорност е МВР министъра, настоя лидерът на ДСБ. Не за пръв път участвам на избори, знам кой с какви средства си служи - във всяка една област хората знаят кои са купувачите на гласове, но МВР си затваря очите, когато трябва. ДАНС трябва да работи много усилено по темата, защото купуването на гласове е заплаха за националната сигурност, подчерта Атанас Атанасов. "Основната задача на марионетното правителство е да организира честността на изборите", каза той.

Още: Влияе ли наистина МВР на резултатите от изборите? Говори политологът Даниел Стефанов (ВИДЕО)

Факторът "Рашков"

Атанасов обяви, че е убеден за Живко Коцев, че "това е абсолютно измислен сценарий с цел политически предизборно". И обяви, че от вчера "вижда една настъверност към Бойко Рашков", имало слухове спрямо Асен Василев, че ще има арести, а "това са хора с имунитет": Рашков напусна комисията за "Митниците": ДПС го "захапаха" за снимките, а той обеща да ги научи да не купуват гласове

На въпрос дали от ПП-ДБ са плътно зад Бойко Рашков, отговорът беше, че предстои да бъдат обявени листите за изборите - днес ПП-ДБ се вписва за участие. Една от основните цели беше да се отклони вниманието от случая "Нотариуса", добави Атанасов пред БНТ. Любомир Янев бил ли е в някакви отношения с Нотариуса - кум, сват, попита той, като добави, че доколкото знае, Янев разследва убийството на Нотариуса: МВР: Бившият шеф на ГДБОП е имал контакт с Нотариуса, но не е проверяван

На въпрос дали ще има "никога повече с ГЕРБ", отговорът на Атанасов беше, че в политиката златното правило било "никога не се казва никога".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Слави Трифонов срещу Борисов в София: ИТН подреди листите

"Никой не е доволен от министрите": Говори служебният министър на културата

Борислав Сандов повежда евролистата на "Зелено движение"

Изтича срокът за промени в партиите и коалициите за изборите

Ваня Григорова не затваря вратата за голямо ляво обединение за изборите

Красимир Вълчев предупреди, че идва "голяма ножица" за общините заради Асен Василев

Премиерът инициира среща по проблемите на педиатрията

ГЕРБ подреди листите, ето къде ще води Бойко Борисов

Главчев дава частната детска болница на ДАНС и прокуратурата

Кога България влиза в ОИСР: Главчев разкри какво му е казал генералният секретар

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика