Борисов: Абсолютно сме "за" изборен референдум

9252
Борисов: Абсолютно сме "за" изборен референдум
Снимка: БГНЕС

България има изключително добър и достоен президент, ние сме „за” референдум относно изборното право. Това каза пред журналисти в Брюксел министър-председателят Бойко Борисов, предаде „Фокус”.

На въпрос относно думите на президента пред народните представители заедно с местните избори да се проведе и референдум за изборното право, премиерът Борисов отговори: „Аз съм най-неподходящ за този въпрос, по простата причина, че толкова усилено събирахме подписи за този референдум – близо 500 хил. подписа събрахме. Така че сме абсолютно „за””.

Кой как тълкува речта на Плевнелиев в парламента?

Уверен съм, че пряката демокрация ще ангажира в много по-голяма степен потенциала на нацията. Пряката демокрация може да лекува пре...

„Използвам случая да кажа, че България има един изключително добър, достоен, прекрасен президент. Само това мога да кажа, защото иначе би се възприело като намеса или оценка. Радвам се, че имаме такъв президент, защото във външната политика, в евроатлантическата ориентация – в тези сфери много си помагаме на форумите, на които ходи той и аз. Особено при външната политика имаме изключително добър синхрон”, каза още министър-председателят.

Направихме всичко възможно тази система да влезе днес във всички дела. Това пък заяви Борисов в отговор на въпрос справедливо ли е големи европейски държави да не показват своите договори, защитени от търговска тайна, а България да е сред страните, които ги показват. „Държахме да влезем в общия енергиен съюз в съвета и по всички тези теми да се дебатира от тези 28 лидери на държави, защото България беше най-лоялната, най-принципната, изпълнявайки абсолютно всички указания на ЕК. На практика, ни лиши от три големи договора. Сега да видим колко са честни другите, какво ще покажат и какво не”, посочи Борисов.

„Нашето настояване ще бъде да се вкара газовият хъб, за който говорехме, да ни се помогне с финансирането на интерконектора с Гърция, особено за нашите находища", заяви той. По думите му този газов хъб ще даде възможност тръбите и компресорите, които има в България, както и стратегическото положение, да бъдат използвани за Европейската комисия.

Премиерът, обясни, че България многократно е носела изключително тежки загуби, особено по отношение на туризма. „Надявам се не само да се спазва примирието, но и да се установи траен мир в региона”, отбеляза премиерът.

Плевнелиев обеща да работи за референдум за изборните права наесен

Уверен съм, че пряката демокрация ще ангажира в много по-голяма степен потенциала на нацията. Пряката демокрация може да лекува предс...

„Надявам се и руската, и европейската комисия по-бързо да намерят решение”, каза още Борисов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика