Борисов от Давос: Ще приемем Истанбулската конвенция с резерви

7776
Борисов от Давос: Ще приемем Истанбулската конвенция с резерви
Снимка: Getty Images/Guliver

Ако има референдум за Истанбулската конвенция, той трябва да е ясно разписан - "За" или "Против" да пребиваме жените и децата в България. Ние ще я приемем тази Конвенция с резерви, за да може всички да са спокойни. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов от Давос, където той пристигна, за да вземе участие в Световния икономически форум. 

Всички останали текстове, за които говорят - "трети пол", "гей бракове" - всичко останало изобщо не фигурира в тази Конвенция. Не случайно и днеска Армения, след Сърбия, Албания, Турция - всички са я приели - дето се вика и арменския поп я е приел... Въпреки всичко, аз винаги съм работил в диалог с обществото, с църквата, с мюфтиите и затова помолих колегите да не бързат с приемането й и вкарването й в зала, да направим още веднъж обсъждане, да видим тези псевдоносители на морал, които толкова глупости изприказваха последните дни - едва ли не, че ГЕРБ сме някакви, които искаме да въведем нов пол и някакви нови отношения... Надали има по-религиозен човек в управлението на държавата от мене, категоричен бе Борисов.

Патриотите за Истанбулската конвенция: Решението на ГЕРБ е правилно

Знаете нашето мнение за Конвенцията, ние сме против, но тъй като явно има натиск отвън, явно има и напрежение в България, решението на ...

Така че малко да си пестят думите. Убеден съм, че ние не можем да не защитим жените и децата. Те са двулични от БСП - в Европа говорят едно, в България гласуват друго. Така че нека да видим държавите, които са я приели в този й вид (Конвенцията - бел. ред.), ние ще я приемем с резерви, така че всички да са сигурни и спокойни, поясни Борисов.

Конвенцията касае закрилата на слабите, на жените и децата. Всичко останало съм готов да го приемем текст по текст с резерв, за да са спокойни всички. Борисов уточни, че ще пита и църквата, и мюфтиите какво толкова ги смущава, че от ГЕРБ не искат да има насилие над жени и деца. 

Вотът на недоверие

БСП внесе 74 подписа с искане за референдум за Истанбулската конвенция

Парламентарната група на БСП внесе в деловодството на Народно събрание искане за провеждане на референдум с конкретен въпрос "Трябва ли...

Това беше просто един вот, но да се подбере времето, когато сме най-много заети, когато единият ден десет, другият ден 13 министри водят съвети и през минути ми звънят да се консултираме това, което се прави... И точно тогава да се избере вотът в тези дни, знаейки се колко сме заети, действително много работа имахме, те знаеха, че това е просто един начин да ни изложат, коментира Борисов.

И аз понеже винаги съм бил за обединена нация, бил съм винаги политиците да бъде по възпитани, ако щете, не можем да участваме в подобно нещо.

Още няколко месеца имаме председателство, не само ние, Балканите чакат да свършим много работа. Не само Балканите - и големите ни други съседи чакат много неща да направим, така че благодаря на колегите, които се подкрепили вота, каза още премиерът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Киселова за избора на следващият председател на НС: Той е потенциален кандидат за прамиер

"Левицата" с нов залп срещу Корнелия Нинова - отново е замесена Ваня Григорова

НС ще има поне още едно заседание, за да забранят депутатите рекламата на хазарт

"Не пипай там, където не ти е работа": Ицо Хазарта каза защо цялата задкулисна машина премазва ПП-ДБ

Заплатите на военните скачат 30%, реши парламентът

"Няма как да излъжеш всички и завинаги": Главчев се похвали с раздаване на пари

"Не влязохме в сглобки и договорки": БСП отчете работата си в 49-ия парламент (ВИДЕО)

Кирил Петков: Пеевски не би посмял да ми каже тези неща, ако бяхме без охрана (ВИДЕО)

Хореограф се закле като депутат от ГЕРБ в последния ден на парламента

Вицепрезидентът: Отстраняването на Росен Желязков е странно

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика