X
 
 

Борисов от полигона „Ново село“: На колегата му казах, че трябва да си коригират стрелбата

5732 0
Борисов от полигона „Ново село“: На колегата му казах, че трябва да си коригират стрелбата
Снимка: Пресцентър МС
"На колегата му казах, че има доста да корегират в стрелбата".

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на въпрос какво го е впечатлило днес в многонационалното учение "Strike Back 2019", което се провежда на военния полигон "Ново село" край Сливен.

„Днес тук участват и колегите от Гърция, Албания, Северна Македония, САЩ – така ще се извъртят всички. В България всички идват на учения – другите държави ги прескачат, но в България абсолютно всички идват“, подчерта в изявлението си пред журналистите премиерът.

И добави, че в разговор с македонския си колега е предложил България да охранява по въздух и Македония, след като бъде финализирана сделката за новите американски изтребители. „Имаме надеждна техника, която модернизираме. А и с колегата Зоран Заев говорихме миналата седмица. Живот и здраве, сега, като придобием новите изтребители, ще пазим въздушното пространство и на Северна Македония“, изтъкна пред медиите главата на изпълнителната власт.

Международно учение с бойни стрелби "Strike Back 2019" стартира в Ново село

Тактическото учение с бойни стрелби "Strike Back 2019" ще бъде открито с официална церемония днес, 7 юни, на учебен полигон „Ново...

В тактическото учение с бойни стрелби участват над 800 военнослужещи от България, САЩ, Албания, Северна Македония и Гърция. Военнослужещите от състава на многонационалния батальон демонстрираха изпълнение на задачи в съвместни действия по отбрана и контранастъпление.

Премиерът Борисов напомни, че подобни съвместни учения „дават бойно другарство“. „Всички ни знаят в света, че продължават цяло лято занятията тука. Над 5000 американски военнослужещи минават и се обучават. И не случайно на 6 май толкова се радват хората на военната техника. И сега продължаваме да окомплектоваме това, което през годините е разрушено. Продължаваме да си модернизираме танковете, да ги ремонтираме, казармите. Проектите вървят“, отбеляза със задоволство той.

В тактическото учение „Strike Back 2019“ участват 600 военнослужещи от Въоръжените сили на България (38-ми, 41-ви и 42-ри механизирани батальони и 20-и самоходен артилерийски дивизион от 2-ра механизирана бригада, танкова рота от Центъра за подготовка на специалисти и средства за непосредствена авиационна поддръжка от състава на Военновъздушните сили), както и 200 военнослужещи от Сухопътните войски на САЩ (една механизирана рота), Албания (един пехотен взвод), Република Северна Македония (един пехотен взвод) и Гърция (танков взвод и вертолети за непосредствена авиационна поддръжка).

Учението е част от серията национални и международни учения, провеждащи се през май и юни в Югоизточна Европа и Черноморския регион, под ръководството и с подкрепата на командването на Сухопътните сили на САЩ в Европа.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Мани се БОКо 2 Мани се БОКо преди 5 месеца Профил на трол?
  Тя "рибата" още не е зачената, да не говорим родена (производството на тия Ф-16 тепърва ще почва!), а БКП-ГЕРБерасткия мутро-милиционерски БУНАК БОКо вече тури на "огъня" македонски "тиган"! На турски БОК = ЛАЙНО! Като БОКо и БОКови!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 5 месеца Профил на трол?
  Кога сега бе бате. Те тия самолети още не са ги произвели. Та кога казваш ще пазим македонците...?! 😀
 • ciklop50 1.1 ciklop50 преди 5 месеца Профил на трол?
  Иди да помогнеш да ги произведат. А за бочко не се коси, той си е идиот по рождение ...
  : 0 !